ZAČELE SO SE POČITNICE: Šolarji bodo tokrat uživali kar deset dni

Slovenija

Za slovenske šolarje se začenjajo novoletne počitnice, v petek so namreč še zadnjič v tem letu sedli v šolske klopi. Na počitnicah bodo uživali kar deset dni, k pouku pa se bodo znova vrnili v četrtek, 3. januarja. Počitniške dni si bodo marsikje lahko popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi, tudi ob božično-novoletnih prireditvah.

Šole so sicer v petek s proslavo obeležile dan samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra. Veliko lepih želja v prihajajočih praznikih in uspeha v prihodnjem letu je učencem, dijakom in ostalim v izobraževanju zaželel tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Pri tem jih je povabil k sodelovanju, ker si želi, da bi bil dialog med ministrstvom, starši, šolami in ravnatelji plodovit, predvsem pa v znamenju kakovostnejšega in prijaznejšega izobraževanja.

Med počitnicami so mladim na voljo številni dogodki po vsej Sloveniji. Ves prihodnji teden so v večjih mestih pripravili številne praznične prireditve in obiske dedka Mraza. Sicer pa bo za okoli 257.000 šolarjev deset dni počitnic tudi priložnost za preživetje več časa v družinskem krogu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija