ZAČEL SE JE VPIS V KOPRSKE VRTCE: Pozor, starši, ki ste vlogo že oddali, a otrok ni bil sprejet!

Koper

Z današnjim dnem se je začel vpis otrok v koprske vrtce za prihodnje šolsko leto 2022/23. Starši tudi letos izpolnijo eno vlogo. Dobijo jo na sedežu vrtca, na spletni strani vrtcev in na spletni strani koprske občine. Vlogo morajo oddati v enoto vrtca prve izbire do 1. marca.

Čeprav otroke sprejemajo v vrtce skozi vse leto, na Mestni občini Koper (MOK) pozivajo, da starši oziroma skrbniki oddajo vloge v določenem roku. Na podlagi prispelih prijav vrtci oblikujejo oddelke in s tem poskrbijo, da se v programe predšolske vzgoje vključi čim več otrok.

Starši, ki so vlogo za vpis v vrtec oddali v šolskem letu 2021/22, pa njihov otrok še ni bil sprejet, morajo vlogo oddati ponovno.

Merila za sprejem ostajajo nespremenjena. Največ točk prinese stalno bivališče na območju MOK. Otroci, ki imajo odložen vpis v osnovno šolo ali so se v preteklem šolskem letu uvrstili na centralni čakalni seznam, pa niso bili sprejeti in otroci staršev, ki istočasno vključujejo v vrtec dvojčke, trojčke ali četverčke, dobijo dodatne točke. Prednostni vrstni red določi komisija.

Otroci, ki z novim šolskim letom ne bodo vključeni v vrtec, bodo na čakalnem seznamu za morebitni sprejem med letom. Starši lahko na MOK oddajo vlogo za uveljavitev subvencije v višini 100 evrov mesečno na otroka.

V letošnjem letu predšolska vzgoja poteka v osmih javnih vrtcih MOK na 28 lokacijah – trije so samostojni, pet vrtcev deluje ob osnovnih šolah. Vanje je vključenih 2.060 otrok. Z novim šolskim letom se odpira tudi razvojni oddelek vrtca, ki bo deloval pod okriljem Vrtca Koper – enota Ribica.

Poleg javnih delujejo v MOK še trije zasebni vrtci – Zasebni zavod Mali mehurčki, Račka in Hiša otrok na Obali – v katere je vključenih 79 koprskih otrok, ki jim varstvo subvencionira občina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  02 .02. 2022 ob  01: 23
Pazi ta ti ga kdo ne ugrabi,tudi ce je nono z demenco pusti stat,nikoli neves