ZAČEL SE JE DRUGI KROG DOBRODELNE KATRE: V tekmi za avto bo prav vsak donator

Slovenija

Družina Fratar iz Dravograda, ki je v okviru dobrodelne akcije nedavno kupila Renault 4 oz. katro bivšega predsednika republike Boruta Pahorja, je skladno z napovedmi začela novo dobrodelno akcijo. Poimenovali so jo Katra - drugi krog. Z njo sredstva za dobrodelne namene zbirajo do konca marca, novega lastnika katre pa bo določil žreb.

Družina Fratar je za starodobnika, ki je bil v lasti bivšega predsednika, v okviru njegove dobrodelne akcije Katra za dober namen na dražbi plačala 60.000 evrov. Sredstva je predsednik Pahor namenil Inštitutu zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja, katro pa na slovesnosti 18. februarja na Vranskem predal družini Fratar.

Že takrat je Aleksander Fratar, eden od sinov iz dravograjske podjetniške družine, napovedal, da bo katra marca ponovno del dobrodelne akcije. Organizirajo jo skupaj z območnim združenjem Rdečega križa, izkupiček pa bodo razdelili med društvo Junaki 3. nadstropja, Inštitut zlata pentljica in Splošno bolnišnici Slovenj Gradec.

Sredstva do konca marca zbirajo na računu območnega združenja Rdečega križa, po zaključku akcije pa bodo organizirali žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo nakazali dobrodelna sredstva, ne glede na višino sredstev, ki jih bodo nakazali. Po napovedih bo izmed vseh sodelujočih novega lastnika katre izžrebal bivši predsednik Borut Pahor.

Podatki za nakazilo sredstev za pomoč otrokom z rakom oz. za naložbe v izboljšanje diagnostičnih naprav slovenjgraške bolnišnice, so: Območno združenje Rdečega križa Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd, namen plačila: Katrca 2. krog, TRR: SI56 6100 0001 9303 056, koda namena: CHAR, sklic: 3-2023, je razvidno iz objavljenega obvestila Družine Fratar in območnega združenja Rdečega križa.

Utrinki sobotnega potepanja! Na svežem zraku, pod toplimi sončnimi žarki, se prileže odkrivanje domačih lepot, dokler je še KOROŠICA!

Objavil/a Katra Fratar dne Sobota, 04. marec 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija