ZA ZAČETEK DEL MED DIVAČO IN ČRNIM KALOM BO TREBA PODPISATI ŠE ENO POGODBO: Minister Vrtovec danes v Dekanih

Koper

Na gradbišču v Dekanih pri Kopru bodo danes podpisali še pogodbo za glavna dela na projektu drugi tir med Divačo in Črnim Kalom, s tem pa obeležili tudi simboličen začetek glavnih gradbenih del. Dela na omenjenem odseku bo za 403,6 milijona evrov izvedel Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin.

Slavnostni govornik na podpisu bo minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, so v vabilu na podpis pogodbe zapisali v Kolektorju.

Do podpisa pogodbe prihaja po tem, ko je državna revizijska komisija zavrnila zahtevek avstrijskega Strabaga za revizijo odločitve projektnega podjetja 2TDK, da bo drugi tir med Divačo in Črnim Kalom gradil konzorcij na čelu z domačim Kolektorjem CPG.

Komisija je s tem odločila o vseh zahtevkih za revizijo, ki so bili vloženi v vseh fazah oddaje javnega naročila.

Izbrani konzorcij je za omenjen odsek oddal najugodnejšo ponudbo v višini nekaj nad 403,6 milijona evrov, medtem ko je bila Strabagova ponudba v sodelovanju z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir vredna nekaj manj kot 463,5 milijona evrov. Kolektorjev konzorcij je bil medtem tudi edini, ki je oddal ponudbo tudi za dela na odseku med Črnim Kalom in Koprom. Ponudil je ceno 224,7 milijona evrov. Pogodbo za izvedbo del so podpisali 31. marca.

Z današnjim dogodkom bodo simbolično stekla dela na največjem infrastrukturnem projektu v državi, katerega vrednost je po novem ocenjena na nekaj manj kot milijardo evrov in za katerega so se prve priprave začele že pred skoraj 25 leti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  05 .05. 2021 ob  19: 40
došo pa se usro