ZA VSE TISTE, KI RADI DOBRO JESTE: Zimske jedi, zaradi katerih se redite, ne da bi se tega zavedali

Trendi

Odvečne kalorije, ki jih ne boste porabili za telesno dejavnost, se na tehtnici spremenijo v presežek, piše na portalu Eatthis. Mnogi se morda niti ne zavedajo, da določena živila prispevajo k rejenju, zato so dietetiki izpostavili pet najbolj razvpitih, ki zlahka pridelajo kakšen nepotreben kilogram telesne maščobe.

1. Piškoti

Piškoti so najpogostejši razlog za pridobivanje odvečne teže v zimskih mesecih. Večina piškotov je sestavljenih iz bele moke in sladkorja, kar vpliva na dvig krvnega sladkorja. To vodi do zvišanja ravni hormona inzulina, ki prispeva k shranjevanju maščobe v telesu.

2. Kremne juhe

Kremne juhe se pogosto uživa pozimi in neverjetno je, koliko zelenjave lahko na ta način vključite v svojo prehrano. Če pa v juho daste smetano za kuhanje, vas bo morda neprijetno presenetil širši obseg pasu.

3. Krompirjevi ocvrtki

Če pripravite krompirjeve ocvrtke oziroma krokete in jih ocvrete na olju, lahko pričakujete odvečne kilograme. Poskusite zmanjšati vnos takšne hrane in se osredotočite na vire zdravih kalorij.

4. Pite

Buča, jabolko ali orehi z dodatkom cimeta so odličen zimski prigrizek, a hkrati kaloričen. Običajno so to živila z nizko vsebnostjo vlaknin in beljakovin, zaradi česar boste hitro lačni. Tu in tam kakšna rezina ne bo povzročila pridobivanja teže, če pa boste pri teh sladicah pretiravali, boste sčasoma opazili spremembe. Če ne morete brez pit, izberite tiste z zmanjšano vsebnostjo sladkorja.

5. Zapečeni makaroni s sirom

Takšne jedi so običajno vir kalorij in maščob. Nasploh, ko vstopimo v hladnejši del leta, se mnogi radi pocrkljajo s hrano in kremaste testenine s sirom so mnogokrat na krožniku. Vendar pa morate v kombinaciji z zmanjšano telesno aktivnostjo pričakovati povišano telesno težo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija