Za Volkswagen ni krize

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je v petek razgrnil petletni načrt investicij. Tako bo za naložbe namenil 84,2 milijarde evrov, vlaganja pa so povezana z načrtom, da Volkswagen do leta 2018 postane vodilni proizvajalec avtomobilov na svetu. To pozicijo ima namreč zdaj japonska Toyota, sledi ji ameriški General Motors.

Investicije v nadgradnjo tehnologij in modernizacijo tovarn bo Volkswagnu dala dodatno moč na poti k vrhu," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poudaril prvi mož družbe Martin Winterkorn. Dodal je, da bodo z naložbami nadaljevali kljub negotovemu gospodarskemu okolju.

Večji del investicij bo sicer odpadlo na domači trg, torej nemški. K tej odločitvi je botrovalo predvsem dejstvo, da bodo domače proizvodne lokacije še naprej igrale ključno vlogo pri pospeševanju globalnega pozicioniranja skupine.

Volkswagen bo na največji avtomobilski trg na svetu, Kitajsko, v obdobju 2014-2018 investiral 18,2 milijarde evrov v nove proizvodne zmogljivosti.

Deli novico:

Tomaz |  23 .11. 2013 ob  14: 17
Nemci znajo. Kaj pa mi bogi revcki vecna borba za prezivetje tovarn in vecno majhne place,ki nezadostujejo niti za poloznice.