ZA VOLANOM UJELI PIJANEGA POSLANCA SNS: Jelinčič prepričan, da je šlo za zasedo

Slovenija

Vodja poslancev SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je potrdil, da je policija konec tedna v Ormožu ustavila poslanca SNS Janija Ivanušo, ki je vozil pod vplivom alkohola. Po Jelinčičevi oceni je šlo za zasedo in maščevanje komandirja policijske postaje Ormož, ki mu je poslanec pred nekaj meseci postavil poslansko vprašanje v zvezi z njegovim delom.

Jani Ivanuša

Kot je Jelinčič dejal za STA, je imel poslanec namen le umakniti avto s prireditvenega prostora ter se zatem s taksijem odpeljati domov. Takoj na križišču ga je po Jelinčičevih navedbah čakala policija. Alkotest je pokazal, da je Ivanuša pod vplivom alkohola, dobil je kazenske točke in bo plačal kazen, je še pojasnil prvak SNS.

Prepričan je, da je šlo za zasedo, enako kot so po njegovem mnenju policisti pred nekaj leti ustavili tedanjega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja. Poslanec Ivanuša ne bo odstopil. "Če bi kdo moral odstopiti, bi moralo odstopiti pol poslancev SD, SAB in še kje, ker so naredili celo vrsto škodljivih dejanj za državo," je še dodal Jelinčič.

O dogodku je danes prvi poročal spletni Večer. Alkotest je po poročanju portala pokazal, da je imel Ivanuša v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola, zaradi česar je prejel 16 kazenskih točk, grozi pa mu tudi izguba vozniškega dovoljenja, saj ima že od prej nabranih nekaj kazenskih točk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  21 .04. 2021 ob  19: 34
Ha ha ha ... pa ja. :-) Je sledil zgledu svojega šefa, ki so ga pred leti maligani prav tako vrgli iz ceste. Nora država, da takšne absurdne stranke, ki igrajo izključno na strune nacionalizma, sploh obstajajo.