ZA VIKEND V GOSTILNAH NA OBALI PELE PESTI: Prišlo je celo do streljanja, ena oseba hudo poškodovana

Kronika

Minuli konec tedna so v gostinskih lokalih na Obali kar dvakrat zapele pesti, sporočajo s Policijske uprave (PU) Koper. V zgodnjih sobotnih urah se je v Portorožu stepla skupina moških, pri tem je bil eden huje poškodovan, iz sobote na nedeljo pa je do pretepa prišlo tudi v San Simonu, kjer je eden od udeleženih s pištolo streljal v zrak.

V soboto ob 4.00 so bili policisti obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu v PortorožuUgotovljeno je bilo, da je bilo v pretepu udeleženih več gostov lokala in varnostniki zasebega varovanja, ki so opravljali varovanje v lokalu. Pretep se je nadaljeval tudi na cesti izven lokala. Pri tem je bila ena oseba hudo telesno poškodovana, najmanj ena pa lažje telesno poškodovana. Zoper več oseb bodo podane kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja.

V nedeljo malo po polnoči pa so bili policisti obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu v San Simonu v Izoli. Sprla sta se 36-letni državljan Slovenije s stalnim prebivališčem v tujini in 26-letni Mariborčan. Pri tem je 26-letnik s kozarcem udaril po glavi 36-letnika in ga lažje telesno poškodoval. Poškodovani in njegova partnerka sta odšla s kraja, takrat pa  je 26-letnik izza pasu potegnil pištolo in dvakrat sprožil v zrak. Policisti so na kraju 26-letniku odvzeli prostost, zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja.

V soboto ob 16.30 je neznani storilec v Portorožu vlomil skozi okno hiše (odstranil je komarnik). Pregledal je nekaj predalov, pri tem ga je zalotila stanovalka, zaradi česar je pobegnil. Ukradel ni ničesar. Opis storilca: moški, okrogel obraz, temni lasje, visok 160 cm, srednje postave, star 40 let, kratke hlače modre, majica kratka temna, brez očal in brk.

Nekdo pa je v soboto od 17.30 do 18.00 prišel v odklenjene skupne prostore zaposlenih v gostinskem lokalu v Strunjanu in ukradel nahrbtnik  znamke Wanger črne barve, v katerem je imel oškodovanec inzulinsko črpalko, mobilni telefon znamke Apple, tip iPhone 6S, ročno uro Polar, usnjeno črno denarnico Samsonite z dokumenti, prenosni računalnik znamke Apple, tip MackBook, moško torbico Lacoste, ključe stanovanja, ključe avtomobila in službeno kartico. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  08 .07. 2019 ob  12: 47
Vili | 08 .07. 2019 ob 11: 07
Ma je bolj verjetno da je nosilec pistole CLAN VARDE, ker tocno tako obnasanje spada v mentaliteto gozdnih tebuharjev.
Vili |  08 .07. 2019 ob  11: 07
Za pasom nosil pištolo? Ej... In redarji? Policija? Spali? Pa bo najbrž res potrebno Vardo spravit v vsako slovensko vas.