ZA VIKEND NA DOMAČE PEDOČE V IZOLO: Festival zlate oljčne vejice ter izbor županovega vina in olja

Izola

Izola ta konec tedna vabi z raznolikimi dogodki. Danes bo tako v parku Pietro Coppo potekal festival zlate oljčne vejice, v soboto pa bo na vrsti izbor županovega vina in olja. Sobotno dogajanje bodo popestrili tudi dnevi domačih pedočev oz. klapavic v okviru letošnje kulinarične novosti - pomola okusov.

Oba dneva bosta namenjena predstavitvi izolskih oljkarjev, vinarjev in ostalih ponudnikov izbranih kulinaričnih dobrot ter podelitvi nagrad in priznanj. Ob tem bodo za dobro glasbo poskrbeli Trio Lipa, Oktet Aljaž, Kompanija Izolana, Lean Kozlar Luigi in Oleum, so zapisali na izolski občini.

Za ta konec tedna sprva predviden praznik vina, oljk in rib pa so zaradi ukrepov za zajezitev epidemije prestavili na konec avgusta.

Sobotno dogajanje bo popestril tudi pomol okusov, ki bo potekal na carinskem pomolu med 15. in 22. uro in na katerem se bodo predstavili izolski gostinci. Kot so navedli v Turističnem združenju Izola, gre za kulinarično novost letošnjega leta, s kateri razvijajo izolsko "street food" ponudbo. Pomol okusov bo obenem uvertura v tradicionalno kulinarično akcijo - dneve domačih pedočev.

Do konca leta se bodo zvrstili še trije kulinarični dogodki na pomolu, vsak pred svojo kulinarično akcijo, in sicer prvo soboto v septembru pred dnevi bakalaja oz. polenovke, oktobra pred dnevi bobičev in novembra pred dnevi kraljestva ribe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija