ZA UMOR V BERTOKIH 31-LETNICI NE BODO SODILI: Čaka jo psihiatrično zdravljenje

Koper

Tožilstvo je zoper 31-letnico, ki naj bi aprila letos v Bertokih usmrtila svojo 85-letno babico, vložilo predlog za izrek obveznega psihiatričnega zdravljenja, poročata časnika Delo in Slovenske novice. Na mariborski enoti za forenzično psihiatrijo ga bodo smeli izvajati največ pet let.

Spomnimo, tragedija v Bertokih je v začetku aprila pretresla širšo javnost. Kot so tedaj obvestili s Policijske uprave (PU) Koper, so 6. aprila ob 19.48 prejeli obvestilo domačina iz Bertokov, ki je v stanovanjski hiši našel mrtvo žensko. Zdravnik je tedaj potrdil smrt osebe, z ogledom kraja dejanja pa je bilo ugotovljeno, da je 85-letna domačinka iz Bertokov umrla zaradi posledic kaznivega dejanja

Policisti so po tem tekom noči odvzeli prostost 31-letni državljanki Slovenije. Ugotovljeno je bilo tudi, da je bil pri storitvi kaznivega dejanja uporabljen oster predmet. Mnogi mediji so tedaj poročali, da naj bi bili žrtev in osumljenka v sorodstvenem razmerju, in sicer naj bi bili babica in vnukinja. A policisti tega medijem niso potrdili. 

Kot je za Delo dejala predsednica koprskega okrožnega sodišča Samanta Nusdorfer, je za tak predlog predpisan ugovorni postopek, enako kot ob vložitvi obtožbe.

To pomeni, da obdolženka za zločin ni kazensko odgovorna. V sodni preiskavi postavljeni psihiater naj bi namreč ugotovil, da zaradi duševnega bolezenskega stanja 31-letnica ni bila prištevna, še poroča Delo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  09 .07. 2021 ob  20: 12
ČE BI SE MANJ ZADEVALA IN PILA TER VEČ DELALA, NE BI RABLA "PSIHIATRIČNEGA ZDRAVLJENJA" !