ZA SREČNE TRENUTKE OTROŠTVA GIBALNO OVIRANIH V PRADAH: Istrsko društvo zbira donacije

Koper

Člani društva Drugi dom Istra ugotavljajo, da na javnih igriščih na podeželju v koprski občini ni igral, ki bi jih lahko uporabljale gibalno ovirane osebe. Zato zbirajo sredstva za nakup in namestitev gugalnice za invalide na javno igrišče v Pradah. Od konca decembra so zbrali 5700 evrov, cena gugalnice pa znaša okoli 12.000 evrov.

Gugalnica je zagotovo eden od pripomočkov, brez katerega si ne znamo predstavljati otroštva. Guganje nas spominja na najbolj prvinske oblike gibanja. Žal pa si guganja ne more privoščiti vsak, so v sporočilu za javnost zapisali v društvu Drugi dom Istra.

V društvu, ki deluje v želji po izboljšanju kakovosti bivanja osebam s posebnimi potrebami, si želijo, da bi tudi te osebe lahko na igrišču občutile pomirjujoč občutek in veselje, zato so decembra začeli zbiranje sredstev za nakup in namestitev posebne gugalnice za invalide na javno igrišče v Pradah.

Prispevke je mogoče nakazati na račun SI56 6100 0002 2397 647 pri Delavski hranilnici Koper. V namenu je treba zapisati donacija za gugalnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija