Za smrt dveh oseb 400 ur dela v splošno korist

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je sodni epilog v ponedeljek dobila prometna nesreča, v kateri sta septembra 2011 umrli italijanski državljanki. Po poročanju današnjih časnikov je povzročitelj nesreče 38-letni Rado Vodlan iz Kamnika krivdo priznal in dejanje obžaluje. S tožilstvom je sklenil dogovor, da bo opravil 400 ur dela v splošno korist.

V prometni nesreči, ki se je 18. septembra 2011 zgodila na avtocesti Ljubljana-Maribor na odseku Šentjakob-Domžale v smeri Maribora, je bilo udeleženih sedem vozil. Umrli sta 86- in 58-letna državljanka Italije, poškodovanih je bilo še devet ljudi.

Fotografija je simbolična

Po navedbah časnikov je sodnica Špela Koleta na predobravnavnem naroku Vodlanu za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za kar mu je grozilo do osem let zapora, izrekla kazen 20 mesecev zapora, namesto katerega pa bo Vodlan opravljal tako imenovano družbenokoristno delo. Pri določitvi kazni je sodišče upoštevalo Vodlanovo iskreno priznanje, obžalovanje, družinske razmere, ima namreč majhnega otroka in nosečo partnerko, ter nekaznovanost za kazniva dejanja in prekrške.

Vodlan bo moral delo v splošno korist opraviti v dveh letih, plačal pa bo tudi stroške postopka.

Deli novico:

Extremist |  19 .11. 2013 ob  09: 52
Eni se znajdejo, odvisno koga povozis, ce bi kaksno premierko povozil verjetno nebi sel tako lepo skozi.