Za smrt 6-letnika kriv nedelujoči semafor

Kronika

S Policijske uprave Maribor so v zvezi s prometno nesrečo, ki se je zgodila v nedeljo popoldne na Ptujski cesti v Mariboru in za posledicami katere je umrl šestletni otrok, danes sporočili, da je otrok prečkal cesto na prehodu za pešce, vendar na semaforju ni svetila rdeča luč, ker žarnica ni delovala.

V nedeljo nekaj pred 18. uro se je na Ptujski cesti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 64-letni voznik osebnega avtomobila in pešec, šestletni otrok. Policisti so ob prihodu na kraj nesreče ugotovili, da je bil otrok v nezavesti, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je kasneje umrl.

Otrok hodil v spremstvu matere

Z ogledom, ki ga je vodil preiskovalni sodnik, so ugotovili, da je šestletni otrok hodil v spremstvu matere in treh drugih otrok po pločniku Ptujske ceste v Mariboru, po desni strani od Janševe proti Špelini ulici. Ko so prišli do križišča Ptujske ceste in Špeline ulice, je otrok stekel proti prehodu za pešce, ki vodi čez Ptujsko cesto. Otrok je vozišče prečkal na prehodu za pešce, ko je za voznike na semaforju svetila zelena luč. V smeri gibanja otroka pa na semaforju ni svetila rdeča luč, ker žarnica ni delovala.

Stekel je pred osebni avtomobil

Otrok je med prečkanjem vozišča stekel pred osebni avtomobil, ki ga je iz smeri Ptuja proti Mariboru v koloni vozil 64-letnik in je otroka zadel s prednjim delom vozila. Po trčenju je otroka odbilo v desno, kjer je obležal na desnem prometnem pasu, gledano v smeri vožnje voznika osebnega avtomobila.

V času nesreče je bil promet na Ptujski cesti v Mariboru gost. Ogleda kraja nesreče se je udeležil tudi dežurni okrožni državni tožilec. Alkotest je pokazal, da voznik ni vozil pod vplivom alkohola.

Policisti so preverjali delovanje semaforjev v omenjenem križišču in ugotovili, da so ostali semaforji delovali brezhibno. O okvari policija oziroma vzdrževalci ceste do nesreče niso bili obveščeni.

Policija bo o dogodku poročala tožilstvu v Mariboru.