Za prijave le še teden časa

Goriška

Primorski tehnološki park je v sredini novembra objavil razpis za prijavo na tekmovanje POPRI. Tekmovanje bo letos potekalo že deveto leto zapored, namenjeno pa je spodbujanju ustvarjalnosti, inovativnosti, znanosti, tehnike in podjetništva med mladimi. Časa za prijavo na tekmovanje z nagradnim skladom 5000 evrov je le še en teden, do naslednjega torka 10. decembra.

Tekmovalci lahko prijavnico, ki jo lahko dobijo na spletni strani tehnološkega parka,  dostavijo osebno ali po pošti na naslov Primorskega tehnološkega parka, Mednarodni prehod 6, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici, ali pa po elektronski pošti na naslov popri@primorski-tp.si.

"Mlade želimo spodbuditi k raziskovanju in razvoju inovativnih izdelkov in storitev ter edinstvenih podjetniških idej, ki lahko spremenijo naš svet in življenje na bolje," namen tekmovanja opisujejo v Primorskem tehnološkem parku.

"Tekmovalci po oddaji prijavnice pripravljajo poslovne modele, inovativne izdelke in raziskovalne naloge, ki jih oddajo do 20. marca 2014. Sledile bodo predstavitve pred komisijo 2. aprila," so zapisali organizatorji tekmovanja in dodali, da bo slovesna razglasitev rezultatov tekmovanja predvidoma v juniju.

Na tekmovanje se lahko prijavijo učenci zadnjih štirih razredov osnovnih šol, dijaki srednjih šol, študenti višjih strokovnih šol in samostojnih visokošolskih zavodov ter študenti univerz in drugi mladi, ki na dan prijave na tekmovanje niso dopolnili 26 let. Praktične in denarno nagrado bodo organizatorji podeljevali prvim trem idejam v vsaki kategoriji. 

Mladim predajajo znanje

Primorski tehnološki park se tudi sicer trudi kar najbolje mladim predajati podjetniška znanja. Tako za mentorje v osnovnih in srednjih šolah pripravljajo delavnice podjetniške vzgoje otrok, za študente in ostale mlade podjetnike je pred kratki potekal Startup vikend, v letu 2014 pa se v Primorskem tehnološkem parku nadejajo ustanovitve Startup šole.

Deli novico: