Čokolado shranjujte na temperaturi med 15 in 18 stopinj Celzija, svetuje chef Alain Ducasse, ki vodi restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami. Mojster je na treh kontinentih, v sedmih državah odprl več kot 40 restavracij. Poleg tega se je vrgel v posel s čokolado, saj je lastnik desetih trgovin in tovarne čokolade v središču Pariza.
ZA PRAVI UŽITEK ČOKOLADE: Nasvet chefa s tremi Michelinovimi zvezdicami
Trendi
T.K.
-
Uredništvo/Uredništvo/Business Insider Foto: tempertemperchocolate.co.uk
-
23.02.2019 ob 16:29
Ducasse svetuje, da čokolade ne shranjujete v hladilniku, saj bo voda v njej kondenzirala, čokolada pa bo zbledela. To sicer ne bo vplivalo na okus, temveč na njen videz.
Čokolada mora imeti sobno temperaturo, preden jo zaužijemo. Tako kot ne mara hladu, čokolada ne mara niti vročine. Najboljša temperatura za shranjevanje je med 15 in 18 stopinj Celzija, primerna temperatura za uživanje čokolade pa je 20 stopinj Celzija, je povedal Ducasse za Business Insider.
Pa še tole, pralineje morate pojesti v največ treh tednih po nakupu, čokoladne ploščice pa imamo lahko doma tudi nekaj mesecev.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
ŠOFER TOVORNJAKA POD VPLIVOM KOKAINA: Za 7.200 evrov glob, najvišja njegovemu delodajalcu
T.K.
-
včeraj ob 11:56
HIŠNE PREISKAVE NA DARSU: Rok Snežič potrdil obisk kriminalistov, koga so še obiskali?
T.K.
-
včeraj ob 10:29
'IZKUPIČEK' PETKOVE AKCIJE POLICISTOV: Tako (pre)hitra sta bila največja prekrškarja (FOTO)
N.J.
-
22.4.2024 ob 17:28
Novo iz Slovenije
OBRAMBA PRED BURJO: Zasajenih bo več kot 64.000 dreves in skoraj 100.000 grmovnic (FOTO)
T.R.
-
včeraj ob 14:46
NEKATERE BOLNIŠNICE LANI Z IZGUBO: Kako pa sta poslovali Valdoltra in SB Izola?
T.R.
-
včeraj ob 11:42