ZA POPLAČILO ODŠKODNINE V PRODAJO PARCEL Z RAZGLEDOM, R MERCURI ZA REGIONAL: "V tako kratkem času jim ne bo uspelo"

Izola

Po poročanju Dela in Primorskih novic namerava izolski župan Danilo Markočič poplačati terjatev, ki je nastala s skoraj dvomilijonsko odškodninsko tožbo podjetja R Mercuri, s prodajo zemljišč na Šaredu. Ob tem se pojavlja vrsta ovir. Šaredini vztrajajo, da se denar od prodaje parcel z razgledom uporabi za tamkajšnje komunalno opremljanje. A četudi bi občini na javni dražbi uspelo prodati sedem zemljišč, skupaj ne bi zbrali dovolj denarja za poplačilo terjatve. Prav tako velja 40-dnevni odlog izvršbe, občini pa dražbe ne bo uspelo organizirati pred aprilom.

Gre za sedem zemljišč na Šaredu, za katere bo, kot piše časnik, občina pred dražbo naročila novo cenitev. Prodajo parcel mora potrditi občinski svet, ki bo po napovedih župana Markočiča marca obravnaval predlog letošnjega proračuna. Takrat bi lahko sprejeli tudi letni načrt razpolaganja z nepremičninami. Z zemljišči na Šaredu naj bi poskušala izolska občina iztržiti več kot 800.000 evrov.

Opozorilo Šaredinov: občina je pod županovanjem Igorja Kolenca obljubila, da bo denar od prodaje parcel namenila za komunalno opremljanje kraja.

Tudi če jim v  najboljšem primeru uspe prodati vseh sedem zemljišč, jim bo zmanjkal še dober milijon za poplačilo 1,9 milijonske terjatve podjetja R Mercuri. Lahko bi prodali še kaj ali vzeli posojilo, a izolska občina ima že zdaj za 10,4 milijonov evrov dolgoročnega dolga.

Kot smo že večkrat poročali, je izolski občini uspelo doseči 40-dnevni odlog izvršbe in odblokiranje računov. Da občini v tako kratkem času ne bo uspelo organizirati dražbe, je v pogovoru za Regional ocenila prokuristka podjetja R Mercuri, Tadeja Hočevar

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija