ZA ODBOJKARJE 280 DO 320.000 EVROV NAGRADE: "V proračunu je denarja, kot ga je, z njim se ne sme razmetavati"

Slovenija

Za srebrno kolajno, ki so si jo prislužili na evropskem prvenstvu, so oziroma bodo slovenski odbojkarji dobili vsaj 280.000 evrov nagrade, z 200.000 jih je nagradila krovna evropska organizacija, 50.000 je prispevala slovenska vlada, 30.000 pričakujejo še od ministrstva.

"Sam ne menim, da nam bi morala dati država več. V proračunu je pač denarja, kot ga je, z njim se ne sme razmetavati. Konec koncev, če ne bi bilo državnih sredstev, mi tega prvenstva sploh ne bi mogli organizirati. Mogoče računamo na nagrado še s kakšnega naslova, pričakujem, da bo končni znesek nagrad znašal med 280 in 320.000 evri, moram pa reči, da bo šel denar iz nagrad izključno ekipi. Ta se bo tudi sama odločila, kako bodo denar znotraj nje porazdelili, s tem OZS nima ničesar," je na vprašanje porazdelitve nagrade na srečanju z novinarji odgovoril predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Predsednik je zanikal govorice, da se je z Albertom Giulianijem že pogovarjal o novi pogodbi, potrdil pa je, da ostaja slovenski selektor: "Alberto ostaja selektor, ima še pogodbo za eno leto. Pričakujem pa, da se bo v kratkem, če ne prej, na januarskih olimpijskih kvalifikacijah v Berlinu, pojavil kakšen menedžer, ki bo skušal poskrbeti za kakšne popravke v pogodbi. O tem nas učijo izkušnje," je dejal Ropret, ki se je še enkrat ozrl na finalno tekmo prvenstva, to so Slovenci z 1:3 izgubili proti Srbiji, ekipi nekdanjega slovenskega selektorja Slobodana Kovača.

"Srbi so zasluženo prvaki, na prvenstvu niso izgubili niti ene tekme. Naš poraz v finalu pa je posledica več dejavnikov, eden od njih je, da mi pred finalom za razliko od Srbov nismo okusili igranja v dvorani Bercy, drugi pa, da smo se srečali z nekdanjim našim selektorjem. To v danih okoliščinah ni bilo najbolje, da je stal na nasprotni strani. Naša igra je specifična, oni so jo v drugem delu finala prebrali, kar je zagotovo tudi zasluga Kovača," pravi Ropret, ki ima o srbskem strategu izredno visoko mnenje.

"On je veliko storil že v naši reprezentanci. Pod njegovim vodstvom smo zmagali v drugem kakovostnem razredu lige narodov, tudi na svetovnem prvenstvu v Italiji smo zabeležili lep rezultat, ki pa nas ni povsem zadovoljil. Srbe je zdaj znal povezati, na kvalifikacijah za olimpijske igre je bila videti relativno 'bogo', on pa je znal to obrniti. Našel je kemijo v ekipi, prišli so rezultati," meni predsednik OZS, ki je tudi potrdil, da v pogovorih po prvenstvu nihče od reprezentantov ni napovedal upokojitve.

"Mogoče imate vi drugačne informacije, toda meni nihče ni nakazal možnosti, da bi prenehal z igranjem v reprezentanci. Ko smo se pogovarjali o načrtih za prihodnost, nihče ni omenil, da ga ne bo več v reprezentanci," je predsednik prepričan, da bodo že v naslednji akciji, to bodo januarske evropske kvalifikacije za olimpijske igre, spet prisotni vsi: "Fantje so res neverjetni. Nobena izmed reprezentanc nima tako natrpanega programa, a pri nas odpovedi ni. Fantje se res žrtvujejo za ekipo, v svetu športa je tako reprezentanco težko najti."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija