ZA NEPOZABNE SPOMINE VSEH ŠTUDENTOV NA PRIMORSKEM: ŠOUP pripravlja pester prvi študijski teden

Koper

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem se bodo tudi tokrat potrudili ter za brucke in bruce pripravili pestro dogajanje v prvem študijskem tednu. Čakajo jih zabave, stand up večer in druženje v prostorih ŠOUP. 

Letos bo Univerzo na Primorskem obiskovalo približno 6000 študentk in študentov in potrudili se bodo, da prav vsakomur polepšajo študijsko izkušnjo na Primorskem. 

Kaj pripravljajo v prvem študijskem tednu?

V Slovensko Istro že 29. septembra letos prihajajo tuji študenti, ki jim bodo pripravili dobrodošlico na ŠOUP in jih seznanili z dogodki, ki jih čakajo v letošnjem študijskem letu. Prejeli bodo praktična darila ter vse osnovne informacije, ki jih potrebujejo. 

Kot vsa pretekla leta, bo ŠOUP tudi letos vključen v Orientacijske dneve, ki so posebej namenjeni tujim študentom, predstavili bodo njihove aktivnosti in delovanje ter jih seznanili s prednostmi študija na Primorskem. 

V prvem študijskem tednu bodo na ŠOUP pripravili tudi prostor za druženje in povezovanje študentov, ki jih bodo na ŠOUP pozdravili 3. oktobra. Na ta dan bodo njihovi predstavniki obiskali tudi nekatere fakultete Univerze na Primorskem. 

Ker se zavedajo, da brucke in bruci potrebujejo informacijo o študiju ter življenju v Kopru, bodo njihovi predstavniki celoten prvi študijski teden na voljo v prostorih ŠOUP, vsi študenti bodo prejeli ključne informacije, lahko pa se bodo tudi podružili ob igranju klasičnih družabnih iger ali družabnih iger na igralni konzoli. 

Želijo si, da Študentska organizacija Univerze na Primorskem postane prostor povezovanja ter druženja tudi za tiste študente, ki na Primorsko prihajajo prvič. 

4. oktober: Welcome students party v Bellaviti

Študenti, tudi brucke in bruci, seveda potrebujejo tudi odklop od vsakodnevnih obveznosti na fakulteti in ŠOUP bo tudi letos poskrbel za nepozabne študentske torke v Bellavita baru v Kopru

Prvi študentski torek se bo odvil že 4. oktobra in bo namenjen predvsem bruckam in brucem. "Prav je, da začetek študijskega leta ustrezno obeležimo ter da študentom zagotovimo nepozabno zabavo v Kopru!" pravijo v ŠOUP. 

"Veseli me, da pričenjamo s prvim študijskim tednom, ki bo brez kakršnihkoli omejitev. To pomeni, da bomo študentom lahko pripravili ogromno dogodkov, ki bodo popestrili tudi letošnje študijsko leto. Že v prvem študijskem tednu nas čakata kar dve zabavi." – Taš Kolman, sekretar za interesne dejavnosti 

5. oktober: Dobrodelni STAND UP večer z Rankom Babićem

Tudi v letošnjem študijskem letu bodo poskrbeli za nasmejan prvi študijski teden. 5. oktobra bodo v Taverni pripravili Dobrodelni STAND UP z Rankom Babićem. Dogodek bo potekal od 20. ure, pred dogodkom pa bo potekalo druženje obiskovalcev ob dobri glasbi. 

Ker se zavedajo, da še vedno obstaja veliko študentov, ki potrebujejo njihovo pomoč, so se odločili, da bo letošnji STAND UP večer potekal v znamenju dobrodelnosti. Ponovno so se povezali z Dobrodelnim društvom PETKA ZA NASMEH, ki bo skupaj z njimi pomagalo socialno ogroženim študentom. Na dogodku bodo zbirali prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni študentom, ki nujno potrebujejo pomoč. 

"V letu 2021 smo organizirali dva velika socialna projekta, vendar še vedno zaznavamo stisko med študenti in zato smo se odločili, da letošnje študijsko leto pričnemo z Dobrodelnim stand upom. Veseli me, da smo aktivni na področju sociale ter da bomo tudi v letošnjem študijskem letu, v sodelovanju s Petko za nasmeh, pomagali najranljivejšim." – Tjaša Mele, sekretarka za socialno in študentsko problematiko

6. oktober: Vseštudentski obalni žur  

6. oktobra vas čaka VSEŠTUDENTSKI obalni žur v Tivoli clubu. Vsako leto se v ŠOUP potrudijo, da organizirajo različne tematske zabave, letos pa so se odločili, da v prvem študijskem tednu pripravijo nekaj tudi za tiste študente, ki študirajo v Portorožu. Obljubljajo nepozabno zabavo, študentske cene pijač ter dobro glasbo. 

8. oktobra bo ŠOUP predstavljal svoje aktivnosti na dnevu ŠTART UP, ki bo potekal na novi plaži v Žusterni. 

11. – 14. oktober: Krvodajalska akcija Častim ½ litra!

ŠOUP tudi letos v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom 'Častim 1/2 litra!' organizira krvodajalsko akcijo. 

Akcija bo potekala v torek, 11. oktobra, četrtek, 13. oktobra, in petek, 14. oktobra, od 7.30 do 11.00 v Centru za transfuzijsko dejavnost Izola. Za udeležbo se je potrebno preko telefona predhodno naročiti na odvzem krvi. 

Preverite vse informacije na FB strani ŠOUP.

19. oktober: Brucovanje in Jesenska čista 10ka!

Tudi letos bo 19. oktober posvečen začetku študijskega leta za vse brucke in bruce. Pripravili bodo veliko BRUCOVANJE, v dopoldanskem času pa bo potekala Jesenska Čista 10ka! Več podrobnosti bodo razkrili kmalu … 

"Pred nami je zanimivo in neverjetno pestro študijsko leto. Že v oktobru se bodo zvrstili mnogi dogodki, ki bodo študentom polepšali študentska leta. Izjemno se veselim tega študijskega leta in verjamem, da bomo, skupaj z ekipo, poskrbeli za nepozabne spomine vseh študentk in študentov na Primorskem." – Jure Ciglar, predsednik ŠOUP

Deli novico: