ZA NAJBOLJŠO SLOVENSKO UVRSTITEV POSKRBEL IZOLAN: Hrvatu za konec zmaga v malem finalu

Izola

Veslači so v Poznanju na Poljskem opravili z evropskim prvenstvom, edino večjo tekmo v letu 2020. Za najboljšo slovensko uvrstitev je spet poskrbel Izolan Rajko Hrvat, ki je zmagal v malem finalu in na koncu zasedel sedmo mesto v Evropi.

Štiriintridesetletni Hrvat, ki si je v soboto želel veliki finale, je uspešno opravil s tolažilnim finalom. Skozi večji del tekme sta se za prvo mesto borila s Čehom Janom Cincibuchom, evropskim podprvakom iz leta 2018. V drugi polovici proge je iniciativo prevzel veslač izolskega Arga in zanesljivo dobil dvoboj. Zlato kolajno je osvojil Norvežan Kristoffer Brun.

Nina Kostanjšek, prav tako tekmovalka izolskega Arga, je na jezeru Malta nastopala poškodovana in do zadnjega trenutka hodila na fizioterapije. Na koncu se je med 11 tekmovalkami morala zadovoljiti z 11. mestom. Naslov je osvojila Nizozemka Martine Veldhuis.

Zadnja v skupini 17 tekmovalcev sta bila tudi Blejca Miha Aljančič in Aleš Jalen, ki sta v finalu C zasedla 17. mesto. Zlato je osvojila nizozemska posadka Melvin Twelaar/Stef Broenink.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija