ZA LEPŠE BIVANJE OTROK: 20.000 evrov za obnovo doma na Debelem rtiču

Ankaran

Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije doniral sredstva v višini 20.000 evrov, ki so jih namenili za obnovo mladinskega doma Rakovica, ki je eden od štirih mladinskih domov v zdravilišču in letovišču Debeli Rtič. Donacijo so porabili za izgradnjo kopalnic, ki so dobile nov tloris, sodobno opremo in več ločenih enot, so sporočili s podjetja.

"V Rdečem križu Slovenije menimo, da smo starejši dolžni otrokom zagotavljati najboljše možne pogoje za zdrav in skladen razvoj, zato bomo tudi v prihodnje skupaj s partnerji delovali v dobrobit otrok, ki so najbolj ranljiva družbena skupina," pravi podpredsednica rdečega križa Irena Nečemer.

V letošnjem letu je zdravilišče obiskalo 16.000 otrok in mladostnikov, ki sodelujejo v različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programih.

S podjetja pa so še sporočili, da si prizadevajo izkazati svojo družbeno odgovornost v širšem okolju, v katerem deluje. Zato podpirajo številne športne, kulturne, izobraževalne in humanitarne organizacije, prav tako pomagajo pomoči potrebnim posameznikom.

Deli novico: