ZA KORONAVIRUSOM UMRL SRBSKI POLITIK: V državi že 1060 okuženih

Svet

V Srbiji so danes do 15. ure zabeležili 1060 obolelih za covidom-19, je potrdila namestnica direktorja instituta za javno zdravstvo Srbije Darija Kisić Tepavčević. Od torka od 15. ure je umrlo še pet oseb, med katerimi je tudi državni sekretar na ministrstvu za varstvo okolja Branislav Blažić, so poročali srbski mediji.


Fotografija je simbolična.

Kisić Tepavčevićeva je povedala, da so od torka od 15. ure do danes do 15. ure zabeležili 160 novih primerov okužbe. Kot je dodala, je v Srbiji doslej za covidom-19 umrlo 28 oseb, je poročala regionalna televizija N1. Na ventilatorjih je 72 obolelih. Potrdila je, da je med smrtnimi žrtvami tudi Blažić, ki je tako postal prva žrtev covida-19 med srbskimi politiki. Bil je član vladajoče Srbske napredne stranke, ki jo vodi srbski predsednik Aleksandar Vučić. Blažić je bil kirurg, doma iz Kikinde, mesta, ki je bilo eno prvih žarišč okužbe v Srbiji, je poročala srbska agencija Tanjug.

Medtem so opravili več kot 4300 testiranj za okužbo z novim kooronavirusom. Od začetka tedna so začeli bolj množična testiranja, da bi zajezili širjenje okužb. Pripravili so tudi test samoocene za covid-19. Gre za elektronski sistem, ki ga lahko uporabijo vse zdravstveno zavarovane osebe. V Srbiji napovedujejo tudi zaostritev ukrepov, med drugim podaljšanje policijske ure. Trenutno velja prepoved gibanja med 17. in 5. uro ob delovnikih ter med 15. in 5. uro ob koncih tedna.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija