ZA KONEC KVALIFIKACIJ KOŠARKARJI V KOPRU PROTI IZRAELU: Kdo bo po trebušnih težavah lahko stopil na igrišče?

Koper

Košarkarji Slovenije bodo danes končali kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo avgusta in septembra v Aziji. Glede na to, da so nanj že uvrščeni, bo tekma z Izraelom v Kopru ob 18. uri predvsem priložnost za mlajše igralce.

Selektor Aleksander Sekulić bo šele nekaj ur pred tekmo videl, na katere košarkarje bo lahko računal. Kar pet - Žiga Samar, Gregor Glas, Aleksej Nikolić, Leon Stergar in Saša Ciani - jih v nedeljo ni treniralo, saj so imeli po vrnitvi iz Estonije trebušne težave.

Slovenija želi kvalifikacije končati z zmago, še posebej po nespretnem porazu v petek v Estoniji. V dosedanjih enajstih nastopih je vpisala sedem zmag. Izrael je novembra lani v Tel Avivu premagala s 75:62.

Pred zadnjim krogom kvalifikacij je znanih enajst od dvanajstih evropskih reprezentanc, ki bodo zaigrale na SP. Iz naše skupine sta to Nemčija in Finska ter še Francija, Grčija, Italija, Latvija, Litva, Španija, Črna gora in Gruzija. Za zadnje mesto se bosta danes potegovali Srbija in Belgija.

Slovenija bo četrtič v zgodovini udeleženka turnirja 32 najboljših ekip na svetu. Predtekmovanje bo igrala v Okinavi na Japonskem, četrtfinale in zaključni boji pa bodo v Manili na Filipinih. SP bo trajalo od 25. avgusta do 10. septembra, žreb skupin pa bo 29. aprila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija