Za jesensko slovo od domačih gledalcev derbi z Mariborom

Goriška

Bliža se konec jesenskega dela 1. slovenske nogometne lige. Na sporedu so le še štirje krogi. V nedeljo bodo nogometaši Gorice še zadnjič to jesen nastopili pred domačimi gledalci. V goste prihaja močen nasprotnik, Maribor. Glede na odlične igre Gorice v zadnjem času, še zlasti na domačem igrišču, se v nedeljo obeta prava nogometna poslastica.

Vrtnice letos izvrstno igrajo tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so se gladko uvrstile v polfinale.

Gorica je trenutno na prvenstveni lestvici na petem mestu. Za prvouvrščenim Koprom zaostaja zgolj za štiri točke. Kanarčki so zaenkrat zbrali 30, Vrtnice pa 26 točk. Goričani imajo tudi izvrstno gol razliko, boljšo imajo le Mariborčani. Tako izenačenega poteka prvenstva po toliko krogih v prvi ligi še ni bilo.

Na tekmo vse privržence Novogoričanov  pozivajo tudi njihovi navijači, Terror Boys. »Gre za zadnjo domačo tekmo Gorice v jesenskem delu prvenstva, zato si želimo čim večjega obiska na tribunah novogoriškega stadiona,«  so zapisali.

Nedeljska tekma se bo v novogoriškem Športnem parku pričela ob 17. uri. Vijolice letos ne cvetijo tako kot pretekla leta, zato so pričakovanja Goričanov pred nedeljsko tekmo upravičeno visoka. Zadnjo domačo tekmo so Goričani namreč dobili kar s 3 : 0 in to proti prvouvrščenemu Kopru. Modro-beli so zelo dobro odigrali tudi zadnjo tekmo v Stožicah, kjer so si preteklo soboto proti Olimpiji priigrali remi.

Maribor, ranjena zver

Mariborčani na drugi strani letos ne blestijo tako kot pretekla leta. Klub v Novo Gorico prihaja z odprto rano, ki jim jo je prizadejal grenak poraz v Ligi Evropa proti belgijskemu Zulte. Mariborčanov kljub iskanju prave forme še zdaleč ne gre odpisati.