ZA JADRAN RAZGLAŠEN ORANŽNI ALARM: Možna močna neurja s točo in vodne trombe

Svet

Za celotno Hrvaško, z izjemo vzhoda države, je za danes razglašen oranžni alarm. Južnim sosedom namreč grozijo močne nevihte, toča in vodne trobe.

foto: Twitter/DHMZ/Sandro Puncet

"Danes bodo na Jadranu krajevno možna neurja z obilnimi padavinami, večjim številom strel, močnim vetrom, izključena pa nista niti toča in pojav vodnih tromb," vremensko napoved povzemajo hrvaški mediji. Zato je hrvaški Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdal oranžni alarm praktično za celotno državo.

Preko Jadrana namreč z nizkim tlakom prihaja hladen zrak, zaradi česar bo ozračje zelo nestabilno. Največ težav zaradi močnega dežja in neviht naj bi imeli ponekod na zahodu države. V gorah bo veter oslabel, proti večeru bo zapihal severovzhodnik. Na severnem Jadranu, zlasti na odprtem morju, bo pihal severovzhodni veter, ob zahodni obali Istre pa jugozahodni veter in celo jugo. V gorah se bo temperatura zraka občutno znižala, hladneje bo tudi ob morju, poroča Glas Istre.

foto: Twitter/DHMZ/Sandro Puncet

V Dalmaciji bo občasno deževalo, vmes bo prihajalo do močnejših nalivov, predvsem proti večeru. Možna je tudi toča in pojav vodnih tromb. Jugo se bo lahko nenadoma preobrnil v zelo močan severozahodni veter. Temperature bodo še vedno visoke.

V torek se bo stanje umirilo. Zjutraj bo še občasno deževalo. Ob zmernem in močnem severnem in severozahodnem vetru vzdolž celotne obale bo osvežujoče. Sredina tedna bo večinoma ali delno sončna, temperatura zraka pa bo v skladu z letnim časom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija