ZA IZOLSKO MARINO NISO PREJELI NOBENE PONUDBE: Interes je izkazan, "ampak očitno ne za tako ceno"

Izola

Do izteka roka v sredo ni bila oddana nobena ponudba za nakup 100-odstotnega deleža italijanske družbe Universe Service in s tem obeh podjetij, ki upravljata z izolsko marino, je povedal odvetnik Janez Starman, ki v Sloveniji zastopa italijanskega lastnika. Interes za nakup je sicer izkazan, zato bodo v nekaj tednih pripravili nov poziv.

Z Marino Izola upravljata podjetji Marinvest in Porting, ki sta prek Universe Service v lasti družbe Altan Prefabbricati iz Pordenona, ki pa se je znašel v stečaju. Zaradi tega je kazalo, da bo že več let napovedana prodaja izolske marine dobila pospešek. Do tokratnega roka za oddajo ponudb za nakup 100-odstotnega deleža Universe Service, ki se je iztekel v sredo opoldne, pa niso prejeli nobene ponudbe, je danes navedel Starman. Izhodiščna cena je bila 5,96 milijona evrov.

Nov poziv pod drugačnimi cenovnimi pogoji bodo sicer pripravili v nekaj tednih. Kot je poudaril Starman, je interes za nakup namreč izkazan, "ampak očitno ne za tako ceno", stečajna upraviteljica pa bi poleg tega želela prodajni postopek končati pred novo poletno sezono. Med potencialnimi interesenti za nakup se je do zdaj v medijih poleg tujih družb omenjalo tudi koprski Grafist Anteja Guberca in podjetje družine Polič P&P iz Lucije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija