ZA GRADNJO DRUGEGA TIRA NA VOLJO 352 DELOVNIH MEST: Iščejo 32 različnih profilov delavcev

Koper

V gradnjo največjega infrastrukturnega projekta pri nas je vpet tudi Zavod RS za zaposlovanje. Trenutno je za gradnjo drugega tira med Divačo in Koprom aktualnih 352 prostih delovnih mest, ljubljanska podružnica turškega gradbinca Yapi Merkezi pa išče 32 različnih profilov delavcev. Dolgoročni cilj je zagotoviti 1400 delavcev, so zapisali.

Na zavodu širšo javnost in iskalce zaposlitve informirajo o zaposlitvenih priložnostih v okviru projekta ter motivirajo brezposelne, ki so pri njih prijavljeni, so zapisali v sporočilu za javnost.

"V tem času poteka intenziven izbor kandidatov za zaposlitev v podjetju Adecco in ljubljanski podružnici podjetja Yapi Merkezi. Cilj je dolgoročno zagotoviti 1400 delavcev najrazličnejših profilov," so pojasnili na zavodu.

Glavni koordinator vseh aktivnosti, povezanih z iskanjem ustreznega kadra za drugi tir, je njihova koprska območna služba, ker pa gre za velik nabor delavcev, sodelujejo tudi vse druge območne službe zavoda. Kot so dodali, aktivnosti potekajo v tesnem sodelovanju in v dogovorih z družbo Adecco, kjer bo zaposlena večina izbranih kandidatov.

Trenutno je aktualnih 352 prostih delovnih mest, delodajalec pa išče 32 različnih profilov delavcev, med njimi voznike težke gradbene mehanizacije, gradbene delavce, gradbene delavce v predoru, varilce, minerje, delovodje in druge.

Na ta delovna mesta je zavod že napotil 144 preverjenih oseb, od katerih je bilo 78 prepoznanih kot primernih za zaposlitev. "Z namenom, da bi čim bolj predstavili delo in delovne pogoje, smo v zadnjem mesecu do 18. junija izvedli 30 skupinskih predstavitev prostih delovnih mest, na katere je bilo vabljenih 574 oseb, udeležilo pa se jih je 315," so proces strnili na zavodu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija