ZA GASILCI JE DOLGA NOČ: Sprožilo se je še 16 plazov (FOTO)

Slovenija

Tudi čez noč so gasilci 12 gasilskih enot na območjih regijskih centrov za obveščanje Celje, Maribor, Murska Sobota in Ptuj odpravljali posledice obilnega deževja. Uprava za zaščito in reševanje je zabeležila 13 dogodkov. Pomagajo tudi pripadniki SV. Sprožilo pa se je še 16 plazov, za njihovo sanacijo so aktivirali skupno 13 gasilskih enot.

Gasilci so čez noč črpali meteorne vode iz večinoma kletnih prostorov stanovanjskih in drugih objektov, čistili prepuste, odstranjevali zaradi razmočenosti tal podrto drevje ter s protipoplavnimi vrečami varovali ogrožene objekte. Meteorne vode so zalile tudi več cestišč, ponekod objekte še ogrožajo narasli vodotoki.

Danes iz terena...

Objavil/a PGD Gorišnica dne Sreda, 17. maj 2023

Za odpravljanje posledic poplav na teh območjih je vključena tudi Slovenska vojska s 101 pripadnikom, s štirimi delovnimi stroji, devetimi tovornimi in osmimi terenskimi vozili. V pripravljenosti je bilo 60 pripadnikov, namenjeni odpravljanju posledic na jugovzhodu države.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske že delujejo na najbolj ogroženih območjih v koordinaciji s civilnimi strukturami. ???? Mitja Skerbinek, Luka Mitrović

Objavil/a Slovenska vojska/Slovenian Armed Forces dne Sreda, 17. maj 2023

Zaradi močnega deževja in posledično razmočenega terena se je čez noč sprožilo več zemeljskih plazov. Največ plazov je bilo na severovzhodnem delu Slovenije. Na območju regijskega centra za obveščanje Ptuj so zabeleženih osem dogodkov, na območju regijskih centrov za obveščanje Maribor sedem in Celje enega. Gasilci so prekrivali plazišča s folijo in urejali odvodnjavanja. Plazovi večinoma ogrožajo infrastrukturo in objekte, nekaj škode pa so povzročili tudi v naravi, so še sporočili z uprave.

Naši gasilci aktivni že od nedelje z vsemi ekipami na terenu. INTERVENCIJE: Nedelja: Plaz ogroža hišo-Močna 22 Gori...

Objavil/a Pgd Lenart dne Sreda, 17. maj 2023

Po napovedi agencije za okolje bo danes pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Več sonca bo na Primorskem. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem ob šibki do zmerni burji okoli 20 stopinj Celzija.

V petek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo povečini šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno, pihal bo vzhodni veter. V notranjosti bodo predvsem popoldne in zvečer možne posamezne krajevne plohe. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 15 do 18, na Primorskem do 23 stopinj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija