ZA ANKARANSKIM OBČINSKIM SVETOM ŽE PRVA REDNA SEJA: To so člani v novem mandatu (FOTO)

Ankaran

Včeraj so se v Ankaranu prvič sestali člani novega občinskega sveta na konstitutivni seji. Potrdili so mandate članov in mandat novega starega župana Gregorja Strmčnika, ki bo ankaransko občino vodil še naslednja štiri leta.

V Ankaranu so zadnje lokalne volitve minile mirno, saj pritožb kandidatov oziroma predstavnikov kandidatnih list ni bilo.

Volilno pravico je imelo na dan volitev v ankaranski občini 2.724 občanov, za župane jih je glasovalo 1.573 oziroma 57,75 volilnih upravičencev. Neveljavnih je bilo 17 glasovnic. Strmčnik je zbral 839 glasov, Maja Prodanič Jurič 597, Breda Krašna pa 118.

Tudi za člane občinskega sveta je bilo oddanih 1.573 glasovnic, neveljavnih je bilo 20. Največ, 716 glasov je dobila lista Radi imamo Ankaran, ki ima tako šest mandatov v 13-članskem občinskem svetu. Štiri mandate je dobila lista Vsi smo Ankaran (464 glasov) in dva mandata lista Gibanje Svoboda (243 glasov). En mandat v občinskem svetu pripada predstavniku Italijanske narodne skupnosti, ki jo bo zastopala Martina Angelini. Zanjo je glasovalo 35 pripadnikov italijanske narodne skupnosti v Ankaranu.

Strmčnik je prvi redni poudaril je vlogo konstruktivnega sodelovanja vseh, s katerim lahko vsak med njimi pripomore k napredku občine. Ob tem je izpostavil, da je Ankaran posebej pozoren do italijanske narodne skupnosti in želi še naprej biti dobra praksa tudi za sosednja okolja na obeh straneh meje.

Med cilji v novem mandatu je Strmčnik izpostavil še pomen dolgoročno zastavljenih razvojnih načrtov.

Člani občinskega sveta občine Ankaran v mandatu 2022–2026 so: Barbara Švagelj, Zvezdan Ražman, Sara Vošinek Gašpar, Luka Jurinčič, Barbara Raičić, Robert Zelenjak (Radi imamo Ankaran), Maja Prodan Jurič, Aleksander Pahor, Katja Mezek, Marko Kukanja (Vsi smo Ankaran), Breda Krašna, Vladimir Pegan (Gibanje Svoboda) in Martina Angelini (Italijanska narodna skupnost Ankaran).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  05 .12. 2022 ob  10: 38
34
Zdaj lahko spet zdrsnejo v zimsko spanje, kakšnih večjih projektov, tako ne bo.
vseved |  02 .12. 2022 ob  12: 22
-26
Sedaj bomo videli koliko velja predvolilna retorika Juričeve in Krašne , ki sta na veliko kokodakali da sta za Ankaran.Bodo sodelovali ali nagajali?