ZA 1,2 MIO EVROV ŠKODE PO AVGUSTOVSKEM NEURJU V PIRANU: Kdo bo upravičen do povračila in v kakšni višini?

Piran

V občini Piran so zbrali podatke o škodi, ki jo je med 28. in 30. avgustom povzročilo neurje z dežjem, vetrom in poplavami. Prejeli so 148 vlog, in sicer 33 za škodo v kmetijstvu, 48 za delno poškodovane stavbe in 56 za škodo na infrastrukturi. Občinska komisija je višino škode ocenila na 1,2 milijona evrov, so sporočili z občine.

Kot so pojasnili, so vse podatke vnesli v aplikacijo Ajda, tako da bo prijavljeno škodo preverila državna komisija. Na občini Piran poudarjajo, da bo o tem, kdo je upravičen do povračila in v kakšni višini, odločalo pristojno ministrstvo.

28. in 30. avgusta sta občino Piran zajeli dve nevihti. Skupaj sta trajali nekaj ur, v tem času pa so v Sečovljah izmerili približno 200 milimetrov padavin, skoraj še enkrat toliko kot je povprečje za celoten avgust. Po prvi nevihti je bila poplavljena predvsem dolina Dragonje, medtem ko je orkanski veter odkrival strehe v vasi Padna. Čez dva dni je neurje zajelo manjše območje, vendar je predvsem v Luciji povzročilo hujše poplave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija