Z Vlakom zdravja proti sladkorni bolezni

Slovenija

Vsi, ki jih zanima problematika diabetesa, se bodo lahko danes z Vlakom zdravja iz Ljubljane popeljali proti Pragerskemu. Na vlaku bodo organizatorji omogočili brezplačne meritve krvnega sladkorja, potnike pa bodo tudi poučili o tej vse pogostejši bolezni.

Kot so sporočili s Slovenski železnic, bo vlak krenil ob 15.15 s četrtega tira železniške postaje v Ljubljani, nazaj v Ljubljano pa bo iz Pragerskega odšel še isti dan ob 18.04.

Vlak zdravja Zavod diabetes in Slovenske železnice organizirajo pred letošnjim svetovnim dnevom sladkorne bolezni, ki ga vsako leto obeležujemo 14. novembra. Vlak je tudi del lani začete nacionalne kampanje osveščanja proti sladkorni bolezni, saj gre za bolezen, ki jo lahko s pravilnim ravnanjem preprečimo.

"Pravočasno odkrit povišan krvni sladkor in ustrezno ukrepanje sta namreč najboljša pot za preprečevanje usodnih diabetičnih zapletov," so zapisali organizatorji. Dodali so, da želijo z Vlakom zdravja doseči težje dosegljive skupine prebivalstva in tako zmanjševati razlike v zdravju.