Z NARAVO BOMO DIHALI TUDI V KOPRU: Kje in kdaj bo potekala brezplačna vadba?

Koper

To pomlad v Društvu Šola zdravja znova organizirajo vodeno brezplačno vadbo Dihamo z naravo. Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca potekala na 32 različnih lokacijah po Sloveniji, med drugim tudi v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Celju, v Kopru in na Ptuju, so sporočili iz društva.

Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa ter v dobri uri dosežejo 'stanje sproščenosti', so v sporočilu za javnost zapisali v Društvu Šola zdravja.

Srečanja se bodo tudi letos začela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe. Kratki umiritvi bodo sledile različne tehnike sproščujočih vaj - od dihalnih tehnik za spodbujanje vitalnosti, vaj za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se bo končala s tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema.

Celoten potek vaj bo vsakič vodila usposobljena oseba in jih izvajala v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih usvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju, so zagotovili v društvu. Vadba je prilagojena vsem generacijam, sofinancira pa jo ministrstvo za zdravje.

Po navedbah društva so bili odzivi vadečih iz preteklih sezon pozitivni. "Mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra, z vmesnim poletnim premorom," so še zapisali v sporočilu za javnost.

V Kopru bo brezplačna tedenska vadba Dihamo z naravo potekala vsako sredo od 6. marca dalje v Športnem parku Bonifika. Zbirno mesto bo pri belih kontejnerjih (blagajna, toalete). Za prijavo na vadbo se lahko obrnete na: tamara.kp1@gmail.com ali pošljete SMS na 031/384-227. Prijava ni obvezna, je pa priporočljiva, saj vas lahko vaditeljica v primeru slabega vremena ali drugih nepredvidljivih situacijah obvesti o morebitni odpovedi vadbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija