Z MASERATIJEM PO ZNAMENITIH ŠPANSKIH STOPNICAH: Kakšna kazen ga čaka? (FOTO, VIDEO)

Svet

Italijanska policija je prijela 37-letnega Saudijca, potem ko si je privoščil zares hud prekršek. Z Maseratijem se je v Rimu zapeljal po znamenitih Španskih stopnicah.

37-letnega državljana Saudske Arabije so prijeli na milanskem letališču, potem ko ga je policija uspela identificirati s pomočjo posnetkov videonadzornih kamer in podjetja, pri katerem si je moški sposodil Maseratija. Italijanska policija je zaenkrat sporočila le, da bo zoper moškega vložena kazenska ovadba.

Kot je razvidno z videoposnetkov, se je Maserati (šlo naj bi za enega od SUV modelov) peljal v noči na sredo skozi cono za pešce Trinità dei Monti na vrhu Španskih stopnic. Nato pa se je avtomobil spustil po stopnicah in se ustavil. Iz avtomobila izstopi ena oseba, ki pregleduje nastalo škodo na vozilu.

Španskih stopnic je natanko 135. Po poročanju rimskega organa za zaščito kulturne dediščine sta bili poškodovani 16. in 29. stopnica na desni strani. Nekatere dele so začasno ponovno pritrdili, vendar bo potrebna temeljita obnova teh 300 let starih stopnic. Vozilo je povzročilo tudi več odrgnin in prask.

Stopnice so bile zgrajene v 18. stoletju in veljajo za eno največjih znamenitosti Rima. Vidimo jih v filmu 'Rimske počitnice' iz leta 1953, v katerem sta igrala Audrey Hepburn in Gregory Peck. Omenjene so v romanu F. Scotta Fitzgeralda 'Nežna je noč' in besedilu Boba Dylana 'When I Paint My Masterpiece'.

Leta 2016 so bile temeljito obnovljene, njihovo obnovo je financirala modna hiša Bulgari.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija