Z LETALA SO JU VRGLI ZARADI SMRADU: Potniki hlastali za zrakom in trdili, da ne bodo preživeli poleta

Svet

Ameriška letalska družba American Airlines se sooča z obtožbami antisemitizma, ker je posadka v Miamiju z letala poslala 37-letna Yossija in Jennie Adler skupaj z njuno 19-mesečno hčerko. Menda je Yossi Adler tako zaudarjal, da so potniki hlastali za zrakom in trdili, da ne bodo preživeli poleta.

Yossi in Jennie Adler z otrokom

S stisnjenim nosom so mimo para hodili tudi člani posadke in se po številnih prijavah potnikov odločili, da tako ne gre. Adlerja so pozvali, naj se izkrcata, in sicer z izgovorom, da gre za nekaj nujnega. Ko sta stopila z letala, so ju obvestili, da gospod Adler tako hudo zaudarja, da ne moreta nadaljevati poleta. Dali so jima kupon za prenočitev v hotelu in ju prestavili na jutranji let proti Detroitu v upanju, da bo gospod Adler čez noč odpravil problem.

Menda ga ni, med drugim zato, ker ni imel kaj novega za obleči, saj je prtljaga odpotovala v Detroit brez Adlerjev. Oba trdita, da se počutita neznansko ponižana, Yossi Adler pa je za Washington Post izrazil prepričanje, da so ju pregnali z letala, ker sta judovske vere. Letalska družba zagotavlja, da ju ni nihče nikoli spraševal o veri, ampak se je pritožilo veliko potnikov ter vsi člani posadke.

Adler trdi, da hotel ob tem ni sprejel kupona in je nočitev moral plačati iz lastnega žepa. Vztraja še, da bi mu morali, če jih je res tako motil njegov telesni vonj, zagotoviti čista oblačila, namesto da so ga ponižali. Drugi potniki so sicer posadki stopili v bran, čeprav večina ni hotela izdati svojega imena, da ne bi še njih kdo obtožil antisemitizma.

Za Washington Post so zagotovili, da je smrdelo kot hudič. Potnica Barbara Yavorcik pa si je upala tvitniti, da je bil smrad tako hud, da ne bi preživela dve uri in pol poleta. Zadeva bo po ameriško doživela razplet na sodišču, saj je Adler že angažiral svojega odvetnika, ki namerava od American Airlines zahtevati opravičilo in odškodnino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija