Z JAJCI SO SE ZNESLI NAD FASADO OSNOVNE ŠOLE: Povzročili za 2000 evrov škode

Kronika

Policisti Policijske postaje Ajdovščina so v ponedeljek obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari v Ajdovščini, kjer so se neznanci v zadnjih dneh dvakrat znesli nad fasado tamkajšnje osnovnošolske ustanove, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Ugotovljeno je bilo, da so neznanci 31. oktobra in nato ponovno v času zadnjega vikenda poškodovali fasado omenjenega objekta – z metanjem jajc, prav tako so s sprejem popisali plastične fasadne panele in poškodovali varnostno panelno ograjo. Po dejanju so nepridipravi kraj zapustili in odšli neznano kam.

S tem dejanjem je bila šolski ustanovi povzročena materialna škoda v višini približno 2000 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon, zato bodo policisti PP Ajdovščina v zvezi s pojavno obliko vandalizma s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v hišico za pobiranje parkirnine

Policisti PU Nova Gorica pa so v torek zjutraj obravnavali še en neobičajen primer. Neznanci so namreč vlomili v hišico za pobiranje parkirnine v središču Nove Gorice. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec tekom noči razbil drsno steklo omenjene hišice in iz nje ukradel več predmetov (dve manjši 3-kilogramski plinski jeklenki, polnilno baterijo, parabolični grelec in baterijsko svetilko). S tem dejanjem je nepridiprav povzročil za približno 110 evrov materialne škode. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija