Z GOLJUFANJEM PRI VOZNIŠKEM IZPITU NI HECA: Kandidata so aretirali in je v hišnem priporu

Kronika

Da se ljudje na vsak način poskušajo znajti in priti do vozniškega, dokazuje dogodek iz Pordenona. Dokazuje pa tudi, da s takšno "iznajdljivostjo" pri pravosodnih organih ni šale. Moškega, ki je goljufal pri pisnem preizkusu znanja za vozniški izpit, so finančni policisti aretirali.

Kot se je izkazalo, je imel 33-letni državljan Afganistana skrito mikrokamero z oddajnikom in mini brezžično slušalko s sprejemnikom, tako da mu je skriti pomočnik lahko sporočal pravilne odgovore. Kamera je bila skrita v največjem gumbu na majici, slušalko pa je imel v ušesu, poroča Primorski dnevnik. Izpit je seveda opravil stoodstotno.

33-letnika so izdale geste, saj naj bi si večkrat popravil ovratnik, kar je pri finančnih policistih vzbudilo sum. Ob koncu izpita so ga preiskali in odkrili pripomočke. Moškega so aretirali, tožilec pa je zanj predlagal, da ostane v hišnem priporu. To pa je razkrilo še eno prevaro.

Da kandidat lahko opravlja vozniški izpit, mora imeti prijavljeno stalno bivališče. Izkazalo se je, da mu je v zameno za plačilo naslov stalnega bivališča posodil moški iz Pordenona.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija