Z AVTOM ZAPELJALA NA NASPROTNI PAS IN TRČILA V PAR NA MOPEDU: Oba mladoletnika so huje poškodovana odpeljali v bolnišnico

Kronika

Včeraj ob 16.03 uri je bila policija obveščena o prometni nesreči v naselju Velike Žablje (Občina Ajdovščina), v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik kolesa z motorjem. Dve osebi sta bili v prometni nesreči hudo telesno poškodovani.

Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 41–letna voznica avtomobila ob 16. uri vozila po lokalni cesti iz Velikih Žabelj proti naselju Šmarje. Pri eni od stanovanjskih hiš v naselju Velike Žablje v ostrem desnem nepreglednem ovinku omenjena voznica ni peljala po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje temveč je zapeljala na nasprotno smerno  vozišče v trenutku, ko ji je v nasprotni smeri, pravilno po svoji strani, pripeljal mladoletni voznik kolesa z motorjem.

41-letna voznica je s prednjim levim delom avtomobila trčila v levi bok kolesa z motorjem. Po trčenju je kolo z motorjem odbilo v desno tako, da sta mladoletni voznik in mladoletna sopotnica na zadnjem sedežu kolesa z motorjem padla po vozišču in obležala ob desnem robu vozišča nekaj metrov naprej od mesta trčenja. Oba udeležena mladoletnika sta bila v prometni nesreči huje  telesno  poškodovana, med vožnjo sta uporabljala zaščitno čelado. Kasneje so ju na kraju oskrbeli reševalci in oba hz reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policistom in reševalcem na kraju so pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. O prometni nezgodi je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne policije bodo 41-letno voznico kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja  povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da je mladoletni voznik kolesa z motorjem  vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja .Kolo z motorjem mu je bilo zaseženo, zoper njega bodo prometni policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija