WORLD WELLNESS WEEKEND: Dnevi brezplačnih aktivnosti v Termah Portorož

Piran

Od 16. do 18. septembra poteka World Wellness Weekend. To gibanje inspirira in motivira ljudi v več kot 140 državah po celem svetu, da se udeležujejo in organizirajo pomenljive in zabavne wellness aktivnosti.

Kaj je wellness oz. velnes?

"Wellness" ali "velnes", kot ga v slovenščini imenujemo, je celosten življenjski slog posameznika, ki mu pomaga pri dobrem počutju. Je proces osebnostne rasti posameznika, ki predstavlja njegovo lastno odgovornost za ohranjanje zdravja. V World Wellness Weekendu "wellness" definirajo kot odgovoren odnos med telesom in samim seboj. Kako spimo, jemo, se gibljemo, sproščamo in družimo, bodisi ohranja telo in duha v stanju vitalnosti; ali pa ustvarja neravnovesje s posledicami za naše zdravje.

Zakaj World Wellness Weekend?

World Wellness Weekend želi navdihniti in opolnomočiti ljudi, da se odločajo bolj zdravo in uživajo v aktivnem življenjskem slogu z družino in prijatelji. Nikoli nismo razumeli pomena zdravja in močnega imunskega sistema bolj, kot to počnemo zadnja leta. Zato World Wellness Weekend spodbuja prizorišča, skupine, združenja, zveze, urade za obiskovalce in mestne oblasti, da tretji vikend v septembru organizirajo brezplačne, zabavne in ustvarjalne wellness aktivnosti. Tik pred enakonočjem, ko sta dan in noč enaka, kot simbol harmonije med delom in življenjem.

World Wellness Weekend v Termah Portorož

Od 16. do 18. septembra v Termah Portorož obeležujejo Svetovni Velnes Vikend čigar letošnji glavni fokus in slogan je "Skupaj dobro živeti". V ta namen so v Termah Portorož pripravili naslednje brezplačne aktivnosti:

- Prost vstop v fitnes center LifeFit v petek, 16. septembra, od 8.00 do 14.00 ter v soboto, 17. septembra, od 8.00 do 20.30.

- Prost vstop na dihalne vaje Pranayama v petek, 16. septembra, ob 18.00. Vaje trajajo 20 min.

- Prost vstop na vadbo joge v soboto, 17. septembra, in nedeljo, 18. septembra, ob 8.00. Vadba traja 45 min.

POMEMBNO: Za vse aktivnosti je potrebna predhodna rezervacija na: 05 692 8060.