WHO TO ODSVETUJE: V tej državi kljub temu cepijo še s tretjim odmerkom

Svet

Izrael je včeraj znižal starostno mejo za cepljenje s tretjim odmerkom cepiva proti novemu koronavirusu. Dobili ga bodo vsi, ki so starejši od 30 let, poročajo tuje tiskovne agencije.

Za znižanje starostne meje za poživitveni odmerek se je izraelsko ministrstvo za zdravje odločilo, potem ko so v državi v ponedeljek zabeležili skoraj 10.000 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od januarja. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sicer državam odsvetuje poživitveno cepljenje, dokler vse države po svetu nimajo dovolj cepiva. Izraelski premier Naftali Benet pa je dejal, da je Izraelcev malo, zato izraelski program cepljenja ne bo ogrozil globalnih zalog cepiva, temveč bo po drugi strani hitro zagotovil podatke o učinkovitosti tretjega odmerka.

Več kot 5,4 milijona Izraelcev je dobilo dva odmerka cepiva proizvajalca Pfizer, kar predstavlja 58 odstotkov celotnega prebivalstva. S tretjim odmerkom jih je že bilo cepljenih 1,5 milijona. Izrael je bil ena najuspešnejših držav na svetu pri cepljenju in je uspel zelo znižati število okužb, a po prihodu bolj nalezljive različice delta je začelo število okužb znova naraščati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija