WHO JE PROTI CEPILNIM POTNIM LISTOM: Premalo je znanega, ali in kako lahko cepljenje prepreči širjenje koronavirusa

Svet

Izredni odbor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se je danes izrekel proti temu, da bi potrdilo o cepljenju proti covidu-19 postalo del pogojev, ki jih morajo ljudje izpolnjevati za mednarodna potovanja. Državam je priporočil, naj za potovanja teh potrdil ne zahtevajo, saj cepivo ni povsod enako dostopno.

Premalo je znanega o tem, ali in kako bi lahko cepljenje preprečilo širjenje novega koronavirusa, je po poročanju tujih tiskovnih agencij še sporočil neodvisni odbor strokovnjakov, ki WHO svetuje pri odzivanju na pandemijo.

Kot je opozoril, so takšne zahteve nepoštene zaradi neenake porazdelitve cepiv in bi poglobile razlike med ljudmi iz različnih držav. Izrazil je tudi "globoko zaskrbljenost" zaradi neenakomerne porazdelitve cepiv proti covidu-19 po svetu.

Države je še pozval, naj podprejo mednarodni mehanizem Covax, katerega namen je pravična razdelitev cepiv proti covidu-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ojoj |  20 .04. 2021 ob  08: 48
Takšen zaključek? To pa zato, ker se niso posvetovali z @Fritla, @magik, @vseved, @Lili, @ManofSteel in podobnim. Sem že poslal mail na WHO kako si drznejo sprejemati takšna priporočila brez, da se posvetujejo z njimi, sram jih je lahko ( WHO ). Lp
Ištrijan |  19 .04. 2021 ob  22: 28
Skrajni cajt neko razumno in trezno razmišljanje na tem področju vsesplošne histerije!!!

Do kdaj mislite še terorizirat in omejevat ljudi?!?