VZNEMIRJUJOČE: Drogirali so se in bili nasilni sredi Kopra

Kronika

Minulo soboto dopoldne je prizor sredi Kopra očitno dodobra vznemiril mimoidoče in občane, saj se je nekdo odločil poklicati policijo. Na Pristaniški ulici je skupina ljudi vsem na očeh uživala mamila, pri tem kričala in bila nasilna.

Kot so danes sporočili iz koprske policijske uprave, so policisti na kraju identificirali tri moške, ki so bili pod vplivom psihoaktivnih snovi in alkohola. Ker je eden od njih med postopkom poskušal kraj zapustiti, so uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Vsem trem so zasegli več tablet in jim zaradi kršitev javnega reda napisali plačilni nalog.

V Hrastovljah sta se v petek tako hudo sprla moška, da je morala posredovati policija. Obema so izdali plačilni nalog.

V soboto ob 10.00 so policiste obvestili, da pred eno od koprskih trgovin moški z osebnim avtomobilom romunskih registrskih oznak zbirajo prostovoljne prispevke. Policisti so pridržali 19-letnega in 59-letnega državljana Romunije, obema so izdali plačilni nalog.

Prav tako v soboto so koprski policisti obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep približevanja, čaka pa ga tudi kazenska ovadba.

V noči na nedeljo ob 0.25 je oškodovanec prijavil, da so mu na parkirišču pri Bonifiki predrli pnevmatike na vozilu. Ko so policisti prišli na kraj, so ugotovili, da je nekdo predrl pnevmatike na kar sedmih vozilih.

Včeraj je moški v Izoli grozil ženi, nato pa postal nasilen do nje, do otroka in do živali. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja. Čaka ga kazenska ovadba zaradi nasilja v družini in mučenja živali.

Včeraj popoldne je Koprčan prijavil, da mu grozi 37-letnik in da mu je vzel telefon. Vpletel naj bi se še 48-letnik, ki je prav tako grozil klicatelju. Policisti so zbrali obvestila in na osnovi ugotovitev zoper 48-letnika podali kazensko ovadbo zaradi groženj, zoper 37-letnika pa so uvedli hitri postopek zaradi kršitev javnega reda in miru.

Včeraj popoldne so policisti morali posredovati zaradi groženj tudi v Komnu, kjer je prijavitelju grozil 65-letnik. Slednjega čaka kazenska ovadba.

Sicer so policisti minuli konec tedna posredovali v 128 nujnih primerih, na 113 so prejeli vsega skupaj 361 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi in dve s hujšimi poškodbami. Eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin in tri vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali v 19 primerih. Prav tako so obravnavnavali 26 nezakonitih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  12 .02. 2024 ob  14: 51
20
Me zanima če se vedno velja, da se narkomanija obvladuje z varnimi sobami in čisti iglami? A ni že enkrat čas da se dr. KREK izloči iz tega programa, ker očitno da ta sistem deluje le v prid vecanja narkomanije.