VZMD ZA VIŠJO DIVIDENDO NA DELNICO LUKE KOPER: Koliko znaša predlagan znesek?

Koper

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) je na poslovodstvo Luke Koper naslovilo nasprotni predlog k sklicu skupščine, po katerem bi za dividende namenili 19,6 milijona evrov oz. 1,40 evra bruto na delnico. VZMD tako predlaga za 40 odstotkov višjo dividendo, kot jo predlagata uprava in nadzorni svet Luke Koper. Skupščina bo 29. junija.

V VZMD so v današnjem sporočilu za javnost izpostavili, da se nanje obračajo številni delničarji Luke Koper, ki upravičeno pričakujejo ustrezen dividendni donos iz naslova svoje naložbe. Hkrati večina opozarja, da so pod aktualnim poslovodstvom dividende vsako leto nižje. To po njihovem "kaže, da je bil izsiljeni in brutalni odpoklic prejšnjega poslovodstva Luke Koper - navkljub rekordnim rezultatom, doseženemu dobičku ter predlaganim in izplačevanim dividendam - popolnoma zgrešen in v nasprotju z interesi družbe, njenih delničarjev in širše skupnosti".

V VZMD upajo, da bodo predstavniki države oz. Slovenskega državnega holdinga na tokratni skupščini zaščitili interese družbe in delničarjev ter poskrbeli, da bo poslovanje družbe ponovno presegalo pretekle rekorde, delničarji pa bodo spet prejemali primerno visoke dividende.

Delničarji Luke Koper bodo na skupščini konec junija med drugim odločali o porabi lanskega bilančnega dobička, ob čemer uprava in nadzorni svet predlagata, da podjetje za izplačilo dividend nameni 14 milijonov evrov. Dividenda bi tako znašala en evro bruto na navadno delnico oz. sedem centov več kot leto prej. Preostanek od skupaj 30,64 milijona evrov lanskega bilančnega dobička bi ostal nerazporejen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija