VUJAČIĆ SKROMEN: V šestih minutah trikrat neuspešno vrgel na koš

Košarkarji New York Knicks so proti najslabši ekipi lige NBA prekinili niz štirih porazov, prvak Golden State Warriors pa na krilih Stephana Curryja nadaljuje zmagovito serijo.

Najkoristnejši igralec lige je prikazal še eno navdušujočo predstavo. V 31 minutah na parketu je dosegel 40 točk ob metu iz igre 14:18. S soigralci je brez težav premagal Charlotte (116:99) in tako vpisal dvajseto zaporedno zmago v novi sezoni. Če upoštevamo še prejšnjo, pa je Golden State že pri 24. zmagah. To je tretji najdaljši niz v zgodovini lige; 27. zaporednih zmag je v sezoni 2012/13 zbral Miami, 33 pa Lakers iz 1971/72. Golden State ima hkrati na dosegu še en rekord. To je bila šele druga tekma v nizu sedmih gostovanj. V ligi NBA še nikdar nobena ekipa ni zmagala na sedmih zaporednih gostovanjih. Naslednja postaja je Toronto.

New York je pred domačimi gledalci premagal Philadelphio, ki je igrala brez 19-letnega novinca Jahlila Okaforju. Klub ga je namreč suspendiral za dve tekmi, ker se je mladi gospod konec tedna zapletel v dva pretepa pred nekim nočnim lokalom v Bostonu. Tako Knicks niso imeli pretiranega dela (99:87), skromno priložnost pa je dobil tudi Saša Vujačić. V šestih minutah je trikrat neuspešno vrgel na koš.

Deli novico: