VUČIĆ SE JE Z MALVAZIJO VINAKOPER POHVALIL NA INSTAGRAMU: "Prijaznejši in pametnejši so od mene"

Koper

V Vinakoper so izpolnili svojo obljubo. Srbskemu predsedniku Aleksandru Vučiću so po njegovi sporni izjavi o istrskih vinih poslali malvazijo, ki je ob tem zapisal, da so prijaznejši in pametnejši od njega. "Ko spijem to vino, bom delil svoje vtise," je zapisal na Instagramu.

Po kontroverzni izjavi Vučića, s katero je razburil mnoge ljubitelje istrskih vin, je direktor Vinakoper Borut Fakin napovedal, da bodo srbskemu predsedniku poslali karton malvazije z vljudnim vabilom v klet Vinakoper, "kjer se lahko prepriča o kakovosti istrske malvazije". Obljubo je držal.  

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je tako danes na Instagramu objavil fotografijo, na kateri drži steklenici vina, ki so mu jih poslali iz Vinakoper. "Pokazali so, da so prijaznejši in pametnejši od mene in verjamem, da sem se iz svojih napak nekaj naučil. Ko spijem to vino, bom delil svoje vtise. Dragi prijatelji, na zdravje!" je zapisal ob njej.

Spomnimo, da je Vučić pred kratkim v intervjuju za bosansko televizijo istrsko malvazijo označil kot "odvratno". S to izjavo je srbski predsednik takrat razburil mnoge ljubitelje tega priznanega vina, na njegove besede pa se je nato odzval tudi Fakin.

Vučić je kmalu po sporni izjavi na svojem Instragramu objavil video opravičilo. Med drugim je takrat prosil vse vinarje v Istri, naj mi oprostijo zaradi tega. "Naj mi oprostijo, ker to, da jaz nečesa ne maram, ne pomeni, da to ni kvalitetno," je dejal in se jim vnaprej zahvalil za sprejem opravičila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija