VUČIĆ SE JE POKESAL ZA IZJAVO O MALVAZIJI: "Prosim vse vinarje v Istri, naj mi oprostijo" (VIDEO)

Koper

Kot smo že poročali, je srbski predsednik Vučić pred dnevi s kontroverzno izjavo razburil mnoge ljubitelje malvazije. Dejal je namreč, da je to vino odvratno. Danes se je na svojem Instragramu vsem istrskim vinarjem in vinogradnikom opravičil za to izjavo opravičil.

Aleksandar Vučić

V petkovem intervjuju za bosansko televizijo Face TV je namreč predsednik Vučić istrsko malvazijo označil kot "odvratno".

S to izjavo je srbski predsednik razburil mnoge ljubitelje tega priznanega vina, na njegove besede pa se je za Regional odzval tudi direktor Vinakoper Borut Fakin.

Borut Fakin

"V Vinakoper dopuščamo možnost, da si vsak ustvari svoje mnenje. Bomo pa vsekakor gospodu Vučiću preko veleposlaništva v naslednjih dneh poslali karton malvazije z vljudnim vabilom v klet Vinakoper, kjer se lahko prepriča o kakovosti istrske malvazije," je dejal Fakin.

Vučić se je opravičil

Danes pa je srbski predsednik na svojem Instragramu objavil video opravičilo. "Naredil sem mnogo napak, vsak dan jih počnem. Pred dnevi pa sem v enem intervjuju naredil veliko napako, zaradi katere se kesam in mi je iskreno žal," je dejal uvodoma.

"Ne zato, ker ne bi rekel tega, kar mislim, saj namreč res nisem ljubitelj malvazije. Ampak sem vsekakor nekdo, ki nima pravice, da graja trud in delo vinarjev in vinogradnikov, ki se borijo za svoj proizvod in, ki veliko in naporno delajo, da svoj proizvod prodajo na tržišču," je povedal.

"Prosim vse vinarje v Istri, naj mi oprostijo zaradi tega. Naj mi oprostijo, ker to, da jaz nečesa ne maram, ne pomeni, da to ni kvalitetno," je še povedal in se jim vnaprej zahvalil za sprejem opravičila. Dodal je tudi, da se bo trudil, da v prihodnje takšnih napak ne počne. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  08 .03. 2021 ob  20: 54
Vučko žlampa rakiju, pa mu za isti učinek malvazija napravi preveč kisline.
kokodek |  08 .03. 2021 ob  14: 02
najbrž je že dobil vino in ugotovil, da je odlično
Cazzimperio  |  07 .03. 2021 ob  22: 50
Tipični balkanc. Vsakih pet minut zamenja stališče.
Sedaj si ne zasluži vina. Dajte mu kis
Ištrijan |  07 .03. 2021 ob  19: 57
12
@Obala1

Isto velja za "nase" slovence, ki pod to novico na Rtvslo.si pisejo o istrskih vinih iste neumnosti kot Vucic...on se je vsaj malo zamislil.
Obala1 |  07 .03. 2021 ob  19: 09
Hrvati imajo en dober pregovor za tega bebca Nije žvaka za seljaka
bubobubo |  07 .03. 2021 ob  18: 43
12
vseved, Istrijanom
vseved |  07 .03. 2021 ob  18: 23
-15
Komu se je opravičil Hrvatom ali Slovencem?