VSTOPNO TOČKO KRAŠKI ROB BO GRADILO IZOLSKO PODJETJE: Bo 2TDK priložil kaj denarja?

Koper

Za izgradnjo Vstopne točke na raziskovanje Kraškega roba in zelenega podeželja je koprska občina izbrala izolsko podjejte IGC Projekt. Vrednost gradbeno-obrtniških in inštalaterskih del znaša 472.390,45 evra z davkom. Pripravljalna dela se bodo začela v juliju, gradnja pa naj bi bila zaključena konec februarja prihodnje leto.

Kraški rob je močno obremenjena turistična destinacija, čeprav je turistična infrastruktura na tem območju še precej pomanjkljiva. Breme vse večjega turističnega pritiska pa nosijo domačini. Na koprski občini so se prav na pobudo domačinov odločili sodelovati pri usmerjanju vse večjih turističnih tokov. Vstopna točka Kraški rob ne bo predstavljala zgolj turistične ponudbe Kraškega roba, ampak celotne koprske občine.

Zgradili bodo 323 kvadratnih metrov velik objekt, v katerem bo razstavni prostor, multimedijska točka z informacijami o turistični ponudbi območja, razgledna ploščad z daljnogledom in tržnico, na kateri bo mogoče dobiti lokalne istrske okuse.

V sklopu projekta koprske občina načrtuje še razvoj tematske poti z vsebinsko-doživljajskimi elementi Po sledi velikanov in multimedijsko izkušnjo z razburljivimi virtualnimi ogledi adrenalinskih doživetij in gradnje drugega tira. Kot so sporočili iz MOK, nameravajo v prihodnjih letih infrastrukturo nadgraditi s parkiriščem za avtodome, servisom za kolesa in gostinsko ponudbo.

Cilj projekta je dvig turistične ponudbe na Kraškem robu, dvig kakovosti, povezanosti turističnih storitev in kakovosti doživetij obiskovalcev. Za domačine, pa so na MOK prepričani, projekt predstavlja poslovno priložnost in nova delovna mesta.

Naložba je vredna 586.800 evrov. Projekt je vključen v Načrt razvojnih programov 2023-2026. Sredstva v celoti zagotavlja občina. Če bo uspešna na razpisu gospodarskega ministrstva, bo sredstva zagotovila tudi iz mehanizma za okrevanje in odpornost. Občina si sredstva obeta tudi od družbe 2TDK, saj bo na vstopni točki predstavljena tudi gradnja drugega tira.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  28 .06. 2023 ob  17: 56
Še ena zanimacija za žabarje. Kaj bi jih lahko nehali vabi na naš konec. Ni bil Musolini mona, da jih je ogradil.
Prognostik |  28 .06. 2023 ob  17: 14
Kako skrivnostno.