VSTOP V PROSTORE KOPRSKE OBČINE LE OB IZPOLNJEVANJU POGOJA PCT: Dokazila bodo preverjali na dveh lokacijah

Koper

Z jutrišnjim dnem, 15. septembra, bodo v veljavo stopili strožji ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Po novem bo pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike različnih storitev – izpolnjevati ga bodo morali tudi obiskovalci občinske uprave Mestne občine Koper in Medobčinske uprave Istre.

V koprski občinski upravi in istrski medobčinski upravi bodo pogoje poleg zaposlenih po novem morali izpolnjevati tudi obiskovalci in uporabniki storitev. Ti bodo morali za vstop v prostore predložiti enega od naslednjih dokazil:

- negativni test PCR, ki ni starejši od 72 ur oziroma HAG test, ki ni starejši od 48 ur,
- dokazilo o cepljenju zoper covid-19 z dvema odmerkoma (oziroma enim v primeru cepljenja s cepivom Janssen),
- dokazilo o prebolevnosti oziroma pozitivnem testu PCR, ki ni starejše od 180 dni.

Izpolnjevanje pogoja PCT bodo preverjali na dveh lokacijah, na vhodu v prostore na Verdijevi ulici 10 (MOK) in prostore na Cankarjevi ulici 1 v Kopru (Medobčinska uprava Istre).

Z jutrišnjim dnem bo znova obvezna tudi uporaba zaščitne maske, in sicer pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih in osebnih avtomobilih, na odprtih javnih krajih pa le, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. Maska ni potrebna, če gre za člane istega gospodinjstva in je zagotovljena medosebna razdalja najmanj 1,5 metra do drugih oseb, v osebnem vozilu, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva, in na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, kjer se upošteva pogoj PCT.