VSO NOČ IZGUBLJEN TAVAL PO GORI IN IGNORIRAL KLICE REŠEVALCEV: Vse to iz 'preprostega' razloga

Kronika

Planinec, ki se je izgubil na najvišji gori v Koloradu v ZDA, se ni javil reševalcem, ker so ga ti klicali z neznane številke. Na 24-urni 'pustolovščini' je vztrajno ignoriral njihove poskuse, da bi ga priklicali.

18. oktobra okoli 20. ure so ameriški mediji poročali o izginotju moškega, ki naj bi se nahajal na gori Elbert, visoki 4401 metrov. Reševalci so ga poskušali kontaktirati s klici in sporočili, a moški nanje ni odgovoril, ker ni prepoznal številke, s katere so ga klicali.

Okoli 22. ure se je pet reševalnih ekip odpravilo iskati planinca. Z iskanjem so nadaljevali ob 7. uri zjutraj, ko so naposled iskalno akcijo prekinili, saj so izvedeli, da se je pogrešani sam vrnil v nastanitev okoli 9.30.

Planinec je kasneje povedal, da se je izgubil, ko se je stemnilo, nato pa je taval po gorskih poteh. Zjutraj je končno prišel do parkirišča, kjer je parkiral svoj avtomobil. Njegova pustolovščina v gorah je trajala celih 24 ur. Povedal je tudi, da ni imel pojma, da ga je kdo iskal.

"Prezrl je naše klice, ker ni prepoznal številke. Če imate urnik, ki bi se moral držati in zamujate, zato začnete prejemati zaporedne klice z neznane številke, se prosim javite. Mogoče kliče gorska reševalna služba, ki želi preveriti, ali ste varni," so sporočili iz lokalne reševalne službe, poroča The Guardian.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija