VSI SO BILI ZA, SAMO EN VZDRŽAN: Kdo od treh kandidatov je novi direktor ZD Izola?

Izola

Svet Zdravstvenega doma (ZD) Izola je za novega direktorja imenoval Evgenija Komljanca. "Počaščen sem in zadovoljen," je po dobljenem novem mandatu na čelu zdravstvene ustanove povedal Komljanec. Soglasje k njegovemu imenovanju mora sicer podati še Občina Izola.

"Svet javnega zavoda ZD Izola je na podlagi predloga razpisne komisije, ki je pregledala tri prispele vloge, imenoval za mandatno obdobje štirih let kandidata Evgenija Komljanca, ki je tudi do sedaj opravljal funkcijo vršilca dolžnosti direktorja JZ ZD Izola," so sporočili iz zdravstvenega doma. Kot so še razkrili je le Komljanec izpolnjeval vse pogoje. Ena prijava je prispela prepozno, en kandidat pa ni izpolnjeval pogojev

"Počaščen sem in zadovoljen, da mi je svet zavoda ponovno izkazal zaupanje," je ob imenovanju za naš portal dejal Komljanec, ki je podporo po eni strani sicer pričakoval, a ne tako močne. "Tako visoka podpora me je malce presenetila. Le eden je bil vzdržan, nihče pa ni bil proti mojemu imenovanju," je pojasnil. Komljanec je ZD Izola sicer vodil že med leti 2002–2009 in 2011–2019.

Evgenij Komljanec

Kako bodo odločili občinski svetniki?

Skladno z aktom o ustanovitvi mora k imenovanju direktorja JZ ZD Izola podati soglasje še ustanovitelj, tj. Občina Izola. "Upam, da bom v občinskem svetu dobil večino glasov. Pri prejšnjem imenovanju se je sicer zapletlo, a upam, da se tokrat ne bo," je še dodal Komljanec, ki pričakuje, da bo občinski svet o soglasju odločal na eni izmed prihodnjih sej. Čas imajo občinski svetniki sicer do maja, ko Komljancu poteče mandat. Spomnimo, da Komljanec po lanskem razpisu ni dobil večinske podpore izolskega občinskega sveta, zato je v zadnjem letu zdravstveni dom vodil kot vršilec dolžnosti.

Robin Jerman (levo) in Aleš Bržan (desno)

Po naših neuradnih informacijah, naj bi se poleg Komljanca za direktorski stolček potegovala še Iztok Čegovnik in Robin Jerman. Slednjega se spomnimo kot zastopnika Aleša Bržana na obravnavi ugovora Borisa Popoviča po zadnjih lokalnih volitvah, ki so kot zmagovalca volitev in novega župana Kopra razglasile prav Bržana.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija