VSI SE SPRAŠUJEJO: Je kršil kakšno pravilo ali zakon? (FOTO)

Svet

Del Evrope je zajel vročinski val, tudi Nemčijo, kjer bi se lahko živo srebro te dni povzpelo nad 40 stopinj Celzija. Številni iščejo osvežitev v bazenih in klimatiziranih prostorih, nek moški na severu Nemčije pa se je skušal ohladiti tako, da se je gol peljal z mopedom.

Policija v nemški zvezni deželi Brandenburg je golemu mopedistu, ki je na sebi imel le čelado in natikače, izdala opozorilo. Kasneje pa so na svojem Twitterju objavili fotografijo ljubitelja naturizma in sledilce vprašali, kako bi naslovili fotografijo. "Ker mi smo brez besed," so dodali.

Sledilci policijskega računa na Twitterju so se predvsem spraševali, ali je moški kršil kakšno pravilo ali zakon? Policija pa je pojasnila, da ni nezakonito biti gol v javnosti, dokler se nekdo ne pritoži, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na jugu države v Münchnu pa so nedavno razburila dekleta, ki so se sončila brez zgornjega dela kopalk. Ob reki Isar se jim je približala skupina oblečenih varnostnikov in jih prosila, naj si prekrijejo prsi. A več drugih žensk, ki so bile v bližini, si je v protest pozivu moških in kot znak solidarnosti odstranila zgornji del kopalk.

Incident je razburil tudi stranko Zelenih, ki je pozvala mestni svet, naj razpravlja o tem. Za njih je namreč nesprejemljivo, da lahko moški ležijo na soncu zgoraj brez, ženske pa ne. Krščansko-socialna unija (CSU) je sicer v obravnavo vložila pravilo, da morajo imeti kopalci na sebi nujno kopalke, ki "prekrivajo njihove osrednje spolne organe", če območje ni namenjeno nudistom.

Medtem ko nekateri iščejo najrazličnejše načine, kako bi se osvežili in skrili pred vročino, pa bo morala berlinska policija tudi v najbolj vročih dnevih vztrajati pri svoji uniformi. To vključuje dolge hlače in zaprte čevlje. Dovolili pa so jim, da med vročinskim valom ne nosijo čepic, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija