VSI OBRAZI REFOŠKA BY VINAKOPER: Ta je naš najljubši! (VIDEO)

Koper

Če bi vas nekdo vprašal, katero je vaše najljubše vino, kaj bi mu odgovorili? Morda, da tisto, ki prihaja iz Slovenije, ki je pridelano iz naše avtohtone sorte grozdja in ste nanj ponosni? Tisto, ki paše k vsem jedem? Tisto, ki ga pijete že leta in se ga nikakor ne naveličate? Ker vas vedno znova preseneti z novo razigranostjo, novim stilom, novo osebnostjo? Večina bi vas verjetno odgovorila pritrdilno na vsa ta vprašanja - in marsikdo bi ob tem pomislil na refošk iz kleti Vinakoper.

Refošk by Vinakoper v svoji litrski polnitvi je naše najljubše rdeče vino. Že 50 let. Zgoraj našteti razlogi niso edini. Poln istrskega sonca, mineralnosti istrske zemlje, skrivnosti istrske vinogradniške tradicije in trme enologov Vinakoper, ki ga razvijajo in nadgrajujejo že desetletja, nam refošk by Vinakoper vztrajno ponuja nove in nove različice, možnosti raziskovanja in odkrivanja edinstvenih letin, novih prijemov enologov in dovršenosti novih tehnologij, ki jih klet vedno znova uvaja.

Ima pa še eno izjemno lastnost. Ste opazili, da se z njim zgodi čarovnija? Refošk prebuja Istro v vas. Pa ne samo s svojo istrskim temperamentom – nekaterim se zgodi celo, da njihova usta po požirku refoška zapolnijo istrske besede.

Nedavno sta dva mizarja z Dolenjske ob koncu dneva spila zaslužen požirek refoška in doživela nenavadno situacijo, ki so jo kamere ujele v spodnji video.

Šalo na stran, svež, saden in eleganten litrski refošk iz kleti Vinakoper že 50 let kraljuje na slovenskem trgu. V zadnjih dobrih dveh desetletjih so se mu pridružili novi člani družine, nove linije refoškov, ki tej avtentični vinski sorti podajajo mnoge nove obraze.

Bi imeli 50-litrski sod refoška? Sodelujte v jubilejni nagradni igri!

Ob jubileju litrskega refoška by Vinakoper lahko sodelujete v nagradni igri, ki poteka na Facebook profilu Vinakoper. V treh tedenskih igrah bodo podelili lepe nagrade, na koncu pa v zaključnem žrebanju izžrebali srečneža, ki bo domov odnesel 50-litrski sod refoška.

Prva tedenska nagradna igra raziskuje, kako v istrskem narečju zvenijo Dolenjci, v naslednji bomo obiskali Štajerce in na koncu še pri Gorenjcih pogledali, kako refošk prebudi Istro v nas. Več informacij na spletni strani in na Facebook profilu Vinakoper.

Vsi obrazi refoška by Vinakoper

Če je klasični refošk, ki si ga napolnijo iz litrske steklenice Vinakoper, morda najbližji približek refošku kot so ga ustvarjali nekdaj, so ostali refoški iz te največje kleti pridelovalke refoška na Slovenskem, dokaz, da je refošk sorta, iz katere se lahko rodijo najbolj izjemna vina.

Razigran in povsem lahkoten je refošk v rosejih, ki nam dajo veliko sadnosti in sočnosti: izberite rose Refošk linije Koper. Pod zahtevnim postopkom nadzora taninov nastajajo peneča vina refošk (Capris refošk po charmat metodi, Capris rose peneči), ki nas osvežijo in ponujajo širok nabor kombinacije s hrano. V sveži, sadni, elegantni obliki nas nagovarjata litrski program refoška in refošk linije Koper. Bolj resni in bogati so refoški linij Capris in Capo d'Istria, ki zorijo v lesenih sodih. Ne gre pa pozabiti tudi na sladke posebnosti, ki nastanejo iz prezrelega grozdja sorte refošk in jih na mizo postavite v steklenički Zakladov Slovenske Istre sladki refošk. Ti se najbolje podajo k sladicam – od čokoladnih stvaritev do tistih dobrot iz borovnic in ostalega jagodičevja.

Vse refoške by Vinakoper lahko pokusite v prodajalnah Vinakoper:  Vinski butik Hiše refoška v Kopru, Hiša refoška BTC v Ljubljani in Prodajalna vin Ljubljana ter Prodajalna vin Ilirska Bistrica.

Pa zaupajte nam, kako zbudijo Istro v vas!

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija